Home Kultura Predstava “Dide, pobiše nam fratre” ostavila sve bez riječi, za utorak najavljena ponovno zbog prevelikog interesa

Predstava “Dide, pobiše nam fratre” ostavila sve bez riječi, za utorak najavljena ponovno zbog prevelikog interesa

0
Predstava “Dide, pobiše nam fratre” ostavila sve bez riječi, za utorak najavljena ponovno zbog prevelikog interesa
FOTO: Mili Marušić

Ove nedjelju, 2. veljače u Širokom Brijegu započeli su “X. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca” u povodu 75. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca.

Tim povodom u prepunom Kinu Borak, održana je dramu “Dide, pobiše nam fratre” koju su izveli trećari i framaši, a koju je napisala i prošle godine za nju na Natječaju bila nagrađena Mirela Lovrić.

Riječima se teško može opisati događaj osjećajnosti u samom Kinu za vrijeme izvođenja ove drame koja je mnoge potresla, a one starije vratila u ta teška vremena od veljače do svibnja 1945. godine, i događanja ne samo na području Širokog Brijega, nego i Mostar, Ljubuškog i brojnih mjesta gdje se dogodio strašan zločin od jugokomunističkog sustava i u kojemu su mnogi naši fratri i narod dali svoj život.

Zbog velikog broja zainteresiranih koji su htjeli doći pogledati ovu dramu, a nisu uspjeli ući u dvoranu jer je doslovno bila puna. Kako su nam organizatori kazali, ista će biti odigrana i u utorak 4.veljače u 19:30 sati u ovoj dvorani.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info