Predata Rezolucija Domu naroda Parlamenta F BiH, i koji su dobili rok od 10 dana da ju usvoje

Predstavnici braniteljskih udruženja predali su danas Domu naroda Parlamenta Federacije Rezoluciju o pravima demobiliziranih branitelja da bi ona, prema njihovom očekivanju, bila usvojena u Parlamentu.

Vlado Marušić, predsjednik Udruženja zaboravljeni branitelja ŽZH i član Vijeća branitelja Federacije BiH, navodi za Fenu kako je Rezoluciju branitelja u Federaciji potpisalo dosad 70 braniteljskih udruga proisteklih iz rata u BiH.

U Rezoluciji se, između ostalog, traži jedinstven registar pripadnika oružanih snaga, mjesečni dodatak za svaki mjesec proveden u ratu, uvođenje ministarstva branitelja u svim županijama FBiH.

Kako Marušić ističe današnje predavanje Rezolucije branitelja je završni pečat na zahtjeve demobiliziranih branitelja, piše Fena.

“Dali smo rok Parlamentu Federacije da u narednih 10 dana uzmu u razmatranje Rezoluciju, uvrste je u dnevni red, i nadamo se jednoglasno usvoje”, kaže Marušić. On ističe da se bore za jedinstven registar branitelja kako bi se i na taj način uštedjela znatna sredstva. Po njegovim riječima za to jedinstvo se bore male braniteljske organizacije koje nisu na Budžetu, poput zaboravljenih branitelja, maloljetih branitelja, oboljelih od PTSP-a i slične.

S Rezolucijom nisu suglasne krovne organizacije branitelja poput HVIDRA, Obitelji poginulih, RVI, Demobiliziranih branitelja i dobitnika najviših priznanja i odlikovanja.

Prema podacima u Federaciji BiH ima 1.100 udruženja s prefiksom braniteljski.

SirokiBrijeg.info