Pravosudna mafija Zapadnohercegovačke županije koja štiti ubojice hrvatskih domoljuba!

U feljtonima “Tamna strana HDZ-a” portala Mega-Media.hr, djelom su opisali Sokolovu -pravosudnu mrežu na čelu s Jugoslavenom Draganom Čovićem, koja je premrežila pravosudne institucije po špranci JNA-KOS-UDBA, s kadrovima koji ne zadovoljavaju zakonite uvjete…

Predmet koji plijeni pažnju je onaj Bosiljke Rudež, supruga Blage, nekadašnjeg direktora Vazduhoplovne Industrije Soko Grude. Zabilješka Službe Nacionalne Sigurnosti – Mostar potvrđuje da je vozač Općinskog suda Široki Brijeg Miro Bošnjak iz Višnjice, općina Grude sudjelovao u nezakonitom pribavljanju više Uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, za poznate djelatnike Općinskog suda Široki Brijeg. Bošnjak je dao iskaz djelatniku SNS-a, I.P.,( koji ga je okarakterizirao kao pouzdan izvor iz pravosuđa) agentu sigurnosne službe. U iskazu Miro Bošnjak navodi kako je po nalogu Predsjednika Općinskog suda Široki Brijeg, službenim vozilom suda, u popodnevnim satima (po kiši) vozio Milu Zeljku i Borislava Čuljka u Grude, kod sudca Stjepana Mikulića (u obiteljsku kuću) , koji je bio član komisije za polaganje pravosudnih ispita i koji je unaprijed prije polaganja pravosudnog ispita dao pitanja Mili Zeljki i Borislavu Čuljku, kao kandidatima za polaganje pravosudnog ispita, piše portal Mega-Media.hr u svom novom feljtonu.

Isto tako navodi Miro Bošnjak kako je vodio kandidate suda na polaganje pravosudnog ispita u Mostar u prostorije Ministarstva pravosuđa (Pravni fakultet) kod Bariše Čolaka. U sigurnosnoj službi 1995./96. provedena je Operativna Akcija kodnog naziva “Uvjerenja”, kojom je dokazano kako su pojedinci , danas suci i tužitelji, pripadnici Sokolove mreže temeljem mafijaških metoda dolazili do uvjerenja i diploma. Danas imamo niz primjera kriminalnog ponašanja sudaca, tužitelja, koji svakim danom nalaze svoje uporište u javnosti, medijima.

Primjer kako (danas) sudac Sokolove mreže, štiti mafiju, ubojice za djela koja su počinili. Mladen Jurišić kao pripadnik Sokolove mreže, do 1992. godine bio je Osnovni Javni tužilac u Konjicu, a danas je predsjednik Županijskog-Kantonalnog suda Mostar. Predmet broj Kri 58/93. dokazuje nezakonitost Okružnog vojnog suda u Mostaru, po sutkinji Smilji Dujmović, zapisničarki Štefici Prskalo, javnom tužitelju Mladenu Jurišiću, koji je “uredno pozvan i nije pristupio” na ročište dana 21.12.1993. godine (u privitku dokazi : Zapisnici o saslušanju svjedoka od 21.12.1993.g.) , na kojem se sudi ubojicama Obitelji Grbavac Mije i Vide (muž i žene) iz Ljubuškoga.

Pripadnici Vojne policije HVO-a, Krim služba, došla je do detaljnih saznanja o ubojstvu obitelji Grbavac Mije i Vide, o čemu je Načelnik odjela krim vojne policije Ivan Vukšić sačinio zabilješku broj 02-4/3-06-146/93., dana 26.11.1993.godine, koju je s kompletnim predmetom dostavio nadležnom Okružnom Vojnom sudu Mostar na postupanje. Mladen Jurišić za svoja ne/djela od pripadnika Sokolove mreže promaknut je na mjesto glavnog tužitelja hercegovačko – neretvanskog kantona, a kasnije na mjesto predsjednika kantonalnog – županijskog suda. Dakle dovoljno je bilo ne pojaviti se na sudu-ročištu kao Javni tužilac, koji zastupa optužbu, a predmet bi sudac zaključio zbog nedostatka dokaza. Nije bilo interesa da se utvrde činjenice tko je ubojica obitelji Grbavac Mije i Vide!

Danas nakon 27 godina ubojstva Mije i Vide Grbavac, redakcija www.mega-media.hr informirana je da je imenovanjem ministra MUP-a Zapadnohercegovačke županije u osobi Davida Grbavca, došlo do interesa rasvjetljenja predmeta Grbavac i privođenja ubojica pravdi.

Ne sumnjamo u spremnost i sposobnosti ministra Davida Grbavca, da će u vrlo kratkom roku rasvijetliti neriješene predmete ubojstava; Grbavac Mije i Vide, Osmića Ibre, Nosića Roberta, kao i ostale neriješene predmete teških zločina i razbojstava Županije Zapadno hercegovačke.

Tko je Vesna Ćavar, pripadnica Sokolove mreže, koja godinama prikriva ubojstva i štiti ubojice kao Tužiteljica županijskog tužiteljstva Široki Brijeg? Djeca komunizma, Okružnih tužitelja i sudaca, danas su u sustavu Sokolove mreže na čelu s Draganom Čovićem. Zadaća pripadnika pravosudne mafije je provesti naputke Sokolove mreže, kompromitirati sve one koji nisu u sustavu Sokolove mreže, i zaštititi kriminal pripadnika Sokolove mreža, pa čak kada se radi i o ubojicama Hrvata. Metodologija rada pravosudne mafije u Hercegovini , dugogodišnji je modus operandi vladavine nezamjenjivog ćiriličara i Jugoslavena Dragana Čovića i njegovih suradnika. Kontinuitet vladavine pripadnika Sokolove mreže jednak je kontinuitetu iseljavanja kompletnih hrvatskih obitelji iz Hercegovine.

Mega-Media.hr