Home Vijesti Crna kronika Poznati sudac Općinskog suda u Splitu sudit će ministru MUP-a ŽZH Zdravku Borasu, “naši” političari i dalje šute!

Poznati sudac Općinskog suda u Splitu sudit će ministru MUP-a ŽZH Zdravku Borasu, “naši” političari i dalje šute!

0
Poznati sudac Općinskog suda u Splitu sudit će ministru MUP-a ŽZH Zdravku Borasu, “naši” političari i dalje šute!

Poznati sudac Općinskog suda u Splitu Zoran Ivanišević sudit će Zdravku Borasu zbog prijevare Republike Hrvatske za iznos nešto veći od 95.000 kuna, stoji na internetskoj stranici ovog suda.

Boras je 15 mjeseci primao mirovinu iz Hrvatske u vrijeme dok je obnašao dužnost ministra MUP-a ZHŽ. Postupak protiv njega vodi DORH.

U istražnom postupku i u medijima Boras se branio potrebom prehrane svoje obitelji.

Za nekoliko dana slijedi glavno ročiste. Postupak suđenja bi mogao biti popraćen većim javnim i novinarskim interesom hrvatskih i bosanskohercegovačkih medija.

Političari za sada ne reagiraju, ni Borasov matični HDZ, kojega vode Toni Kraljević u Ljubuškom i, na županijskoj razini, Nevenko Barbarić, poslovnično dobro upućen u kriminal, ni županijska Vlada, ni Skupština, ni vlast ni oporba. Čak je i Boras svojedobno sam kazao kako će dati ostavku ako se protiv njega pokrene postupak, no poslije je to prepravio u …ako me sud u RH proglasi krivim, a, znajući njegov mentalni sklop, mogu se očekivati daljnje korekcije u stavovima.

Kako god bilo, stanje predmeta je takvo da je DORH očekuje osuđujuću presudu, hrvatsko pravosuđe, koliko god ga kritizirali, teško može preuzeti pravne presedane s naših lokanih i županijskih sudova, budući da je rezultat toga još veći skandal. A hrvatskom HDZ-u to ne treba.

Ljubuski.net