Poznata imena “poslušnika” koji će činiti Nezavisni policijski odbor ŽZH

Na jučerašnjim pregovorima između Nevenka Barbarića i Zdenka Ćosića dogovoren je sastav Nezavisnog policijskog odbora. Članstvo će činiti 3 osobe iz Širokog Brijega, te po dvije iz Ljubuškog i Posušja.

Iako neslužbeno, poznata su imena koja će ga činiti. Iz Širokog Brijega izabrani su: Branko Kraljević, najvjerojatniji predsjednik odbora, Drago Martinović i Vjekoslav Draškić. Kraljević je kadar najvažnijeg branitelja u županiji ministra Mladena Begića, a ostala dvojica, su teški kadrovi Zdenka Ćosića, pogodni za izvršenje svega što ime se dadne u zadatak, piše Ljubuski.info.

Članovi iz Posušja će biti Gracija Jukić i Zdravko Jukić. Oni su bili članovi odbora u bivšem sazivu.

Iz Ljubuškog odbor su popunili Hrvoje Mucić i inspektor Stanislav Nižić. Zadnji je odani kadar kriminaliziranog vrha MUP-a, što je i dokazao, pa je i dobio ovako značajnu poziciju.

Međutim dvije, samo naizgled značajne karike iz MUP-a ZHŽ, nisu prošle u članstvo odbora. To su Željko Naletilić iz Širokog Brijega, kojeg smatraju operativcem iz interesa, ali nimalo omiljen, jer je bio prijeratni komandir policije u Širokom Brijegu, pa tako i poznat po operativnom radu. Barem tako kažu Širokobriježani.

Druga osoba je Ana Smoljan. Naš izvor iz Širokog Brijega kaže da nije “prošla”, jer je tako htio Nevenko Barbarić, za “osvetu” prema Zagrebu, koji ga voli sve manje. Naime, brat od Smoljan je Tomislav Madžar, Ljubušak osebujnog političkog izričaja, kojeg promovira oslikavanjima iza predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović i Tomislava Karamarka. I do glava Ljubušaka u Zagrebu je došlo da njihov rodni grad doživljava apokalipsu od neobuzdanog kriminala i provincijskog prostakluka.

Ali Ana Smoljan i Željko Naletilić imaju i nešto zajedničko, a to je da su sudjelovali u izradi Pravilnika o unutarnjem ustroju MUP-a ZHŽ, koji se krije od djelatnika MUP-a, jer vrvi nezakonitostima. Naravno, napisan je na štetu mnogih, a za interes manjine. To su potvrdile i sudske instance.

Sada bi i Pavo Šoljić trebao postati novi ravnatelj policije.

Ljubuski.info