Home Najave Poziv organizacijama za sudjelovanje u provedbi projkta suzbijanja nasilja na području ŽZH

Poziv organizacijama za sudjelovanje u provedbi projkta suzbijanja nasilja na području ŽZH

0
Poziv organizacijama za sudjelovanje u provedbi projkta suzbijanja nasilja na području ŽZH

Nevladina organizacija Snaga Mladih / Youth Power je započela provedbu novog projekta, koji je jedan od ciljeva jačanje kapaciteta i ostvarivanje suradnje između nevladinih organizacija i nadležnih državnih institucija na području Zapadohercegovačke županije s ciljem prevencije nasilja nad ženama i nasilja u obitelji na području ove županije.

Projekat se provodi u periodu 1.8.2017. – 30.9.2018. na području 4 grada / lokalne zajednice:

Grude

Ljubuški

Posušje

Široki Brijeg

Ovaj projekat predstavlja nastavak uspješnih aktivnosti Youth Power-a na području prevencije nasilja i vršnjačke edukacije. Pored izravne suradnje sa školama i provedbe aktivnosti, Youth Power je posvećen poboljšanju resursa lokalne zajednice i dijeljenju pozitivnih praksi i iskustava s drugim organizacijama.

Projekat će promicati pozitivne maskulinitete i inovativne pristupe razvoja mladih za rad sa mladima za vrijeme kritičnog razdoblja adolescencije kako u formalnom obrazovnom sustavu tako i kroz rad sa mladima u zajednici. Prethodna istraživanja o mladim ljudima provedena od strane Youth Power-a i partnera CARE International-a, Asocijacije XY i Perpetuum Mobile su istakla nedostatak znanja i vještina kod velikog broja mladih ljudi u smislu rješavanja problema nasilja u njihovim životima. Program će također osnažiti kapacitete organizacija putem obuka edukatora, istraživača, volontera, uposlenika i omladinskih radnika.

Cilj našeg rada u lokalnim zajednicama je osnaživanje lokalnih resursa i širenje iskustva. Ovim putem pozivamo sve zainteresirane omladinske organizacije koje djeluju na području Gruda, Ljubuškog, Posušja i Širokog Brijega a provode aktivnosti s mladima; da se prijave na sudjelovanje u ovom projektu.

Kandidatima će biti ponuđena obuka osoblja te osnaživanje i mentorstvo za razvijanja i provedbu ovakvih i sličnih projekta.

Uvjet za prijavu: omladinske organizacije moraju imati sjedište u jednoj od 4 lokalne zajednice ili imati dokaz o ranije provedenim aktivnostima u jednoj od 4 lokalne zajednice (Grude, Ljubuški, Posušje, Široki Brijeg).

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu te da time osnažite kapacitete svoje organizacije za provedbu aktivnosti i projekata koje za cilj imaju prevenciju nasilja potrebno je prijaviti putem linka: https://goo.gl/SG4VBs

Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas putem maila: info@youth-power.org.

SirokiBrijeg.info

Exit mobile version