FOTO: Mili Marušić

Danas nešto prije 14 sati, vatrena stihija zahvatila je brdo iznad Širokog Brijeg i potpomognuta vjetrom gutala borovu šumu i nisko raslinje koje joj se na putu našlo.

U blizini požarišta se nalazi i nekoliko kuća, a koji su i koje su izbjegle opasnosti zahvaljujući prisebnosti i brzom reakcijom mještana.

Vatrogasno društvo Široki Brijeg odmah nakon poziva u pomoć je reagiralo, te su izašli na teren kako bi požar spriječili u daljnjem širenju koja se kretala prema najvećem grbu Hrvata u svijetu, na licu mjesta zatekli su mještane koji su im pripomogli u gašenju, te nakon nešto više od sat vremena vatra je stavljena pod kontrolu, tu im je pomogla i kiša koja je počela padati.

“Jedno vatrogasno vozilo i dva vatrogasca su sudjelovala u ovoj akciji jer imamo još jedno požarište na Blatu. Moramo se zahvaliti samim mještanima koji su nam puno pripomogli u gašenje, a sada i mi idemo dola prema Blatu” -kazali su za portal SirokiBrijeg.info iz vatrogasnog društva Široki Brijeg nakon ove uspješne akcije. Te su pozvali sve građane da ne iskorištavaju ovo oblačno vrijeme i da ne pale bez nadzora sa misli kako će vatra biti ugašena od kiše jer je dovoljno sekunda da se dogoditi veća katastrofa.

Mili Marušić / SirokiBreijeg.info