Prvi puta u povijesti HDZ-a BiH da je jedan ministar skupio snage i stavio svoj mandat na raspolaganje.

Povod tome je bila nedavna prvostupanjska presuda Općinskog suda u Splitu gdje se ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras proglašen krivim zbog kaznenog djela Prijevare, te je osuđen na kaznu zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ako isti u roku od 3 godine ne počini li drugo kazneno djelo.

Ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras izgleda kako je napokon pametno postupio, iako mu je trebalo malo vremena da shvati kako je on ipak ministar policije i kako bi ponuda ostavke bila jedni pametan potez u ovom trenutku.

Ostavku je ponudio predsjedniku Vlade ŽZH Zdenku Ćosiću koji se još nije susretao s nečim ovakvim, kao što se nije susretao ni cijeli vrh HDZ-a BiH od svog osnutka.jer svi su njihovi političari poput “svetih krava” u Indiji nedodirljivi na području BiH, ali ministar Boras je kažnjen u drugoj državi na koju se sve te Rvatine kunu iz te stranke.

Kako portal SirokiBrijeg.info doznaje, izvanredni sastanak Vlade ŽZH je najavljen za četvrtak jutru, kada će se znati hoće li prihvatiti ostavku ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa ili ne.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info