Home Vijesti Crna kronika Potvrđivanje optužnice protiv četiri osobe i zakazivanje ročišta radi izjašnjenja o krivnji za uzgoj trave

Potvrđivanje optužnice protiv četiri osobe i zakazivanje ročišta radi izjašnjenja o krivnji za uzgoj trave

0
Potvrđivanje optužnice protiv četiri osobe i zakazivanje ročišta radi izjašnjenja o krivnji za uzgoj trave

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je optužnicu protiv S. V. (29), T. V. (25), Josipa Vekića (25) i J. G. (27), zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se terete da su se u mjesecu svibnju 2016. godine, dogovorili da će uzgojiti indijsku konoplju i od nje dobiti opojnu drogu tipa „Marihuana“, iako su znali da je uzgoj iste zakonom zabranjen.

Optuženi su tako na jednoj parceli u mjestu Drinovci, zaseok Vracani, općina Grude, zasadili i uzgajali 38 stabljika indijske konoplje, sve dok ih nisu otkrili djelatnici Jedinice granične policije Gorica-Grude, koji su posjekli navedene stabljike i privremeno ih oduzeli.

Naknadnim vještačenjem, utvrdilo se da stabljike sadrže THC, te predstavljaju opojnu drogu Cannabis.

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je predmetu optužnicu ovog tužiteljstva i zakazao ročište radi izjašnjenja o krivnji za dan 28.11.2017. godine. Izjavio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info