Home Vijesti Crna kronika Potvrđena optužnica zbog pokušaja ubojstva u Širokom Brijegu

Potvrđena optužnica zbog pokušaja ubojstva u Širokom Brijegu

0
Potvrđena optužnica zbog pokušaja ubojstva u Širokom Brijegu

Županijski sud u Širokom Brijegu dana 4. rujna 2017. godine potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva koja je podignuta protiv G.S., rođenog 23. kolovoza 1991. godine u Mostaru zbog osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstvo u pokušaju iz čl. 166 st. 1 u vezi sa čl. 28 KZ F BiH, kazao nam je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Optuženik se tereti da je dana 24. lipnja 2017. godine, oko 21,00 sati, u Širokom Brijegu, u obiteljskoj kući u kojoj živi sa bratom Z…, njegovom suprugom A… i njihovo dvoje maloljetne djece, u neubrojivom stanju – zbog duševne bolesti kroničkog psihotičnog poremećaja, ušao je u kuhinju obiteljske kuće, iz koje je uzeo nož, pa u namjeri da usmrti svoju nevjestu A…, koja se u tom trenutku nalazila na balkonu, prišao istoj govoreći: „da vidimo tko je jači“, pa kada ga je A… ugledala da sa nožem u ruci da ide prema njoj pokušala je pobjeći vičući: „upomoć, upomoć!“, ali optuženik ju je sustigao i nožem joj zadao ubodne rane u predjelu trbuha zbog kojih ozljeda je oštećena A…upućena na liječenje u SKB Mostar.

Nadalje kako nam je kazao Aničić, optuženik po Rješenju Županijskog/Kantonalnog suda u Mostaru koji se nalazi u pritvoru može trajati najduže do 24. rujna 2017. godine, te da je podnesen prijedlog da se pritvor produlji sve do okončanja kaznenog postupka zbog bojazni da bi optuženik mogao ponoviti djelo odnosno dovršiti isto prema oštećenoj. Dana 7. rujna 2017. godine pred Županijskim sudom u Širokom Brijegu zakazano je ročište povodom izjašnjenje o produženju pritvora optuženiku.

SirokiBrijeg.info