Sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu protiv Milivoja Utrobičić zv. Mile mesar (1973.) iz Omiša, RH zbog postojanja osnovane sumnje da je lažnu ispravu upotrijebio kao pravu, čime je počinio kazneno djelo Krivotvorenja isprave.

Optuženi je na njemu poznat način za odjavljeno vozilo o marke „K…“, pribavio krivotvorenu talijansku prometnu dozvolu i krivotvoreni zeleni karton. Dana 12.09.2017.godine, znajući da se radi krivotvorenoj dokumentaciji, a u namjeri da lažnu ispravu uporabi kao pravu, predao je Policijskoj upravi Posušje.

Napomena: „Prema načelu pretpostavke nevinosti iz čl. 3. st. 1. ZKP-a F BiH, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom suda ne utvrdi njegova krivnja, radi čega potvrđivanjem optužnice protiv određene osobe za konkretno kazneno djelo, ne predstavlja njenu kaznenu odgovornost za počinjenje kaznenog djela, jer se krivnja počinitelja utvrđuje pravomoćnom presudom.“

Općinski sud Široki Brijeg