Potvrđena optužnica za izazivanje prometne nesreće u Ljubuškom u kojoj je nastradalo više osoba

Općinski sud u Ljubuškom potvrdio je optužnicu ovog tužiteljstva podignutu protiv Darke Juriča rođenog (1982.) u Ljubuškom, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede, dok su tri osobe zadobile lake tjelesne ozljede.

Prometna nesreća se dogodila dana 30.11.2016. godine u mjestu Donji Radišići, općina Ljubuški, na magistralnoj cesti M-6 Grude-Ljubuški.

Optuženi se tereti da je upravljao vozilom marke „Mercedes“ pod utjecajem alkohola od 0,67 promila, te da se kretao brzinom od oko 83 km/h, dvostruko većom od prometnim znakom dopuštene. Uslijed takve vožnje ulaskom u oštri zavoj izgubio je kontrolu nad vozilo i prešao na suprotnu kolničku traku kojom se u tom trenutku kretalo vozilo marke „Golf“ kada je došlo do sudara.

Posljedicom sudara vozač vozila „Golf“ zadobio je teške tjelesne ozljede, suvozač u istom vozilu lake tjelesne ozljede, a suvozač i suputnik u vozilo marke „Mercedes“ zadobili su lake tjelesne ozljede.

Ročište radi izjašnjenja optuženog o krivnji zakazano je pred Općinskim sudom u Ljubuškom za dan 19.12.2017. godine, što je potvrdio za portal sirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

SirokiBrijeg.info