POTRES UŽIVO: Kako su situaciju u Širokom Brijegu pratile “Skroz Crne Ninje”

FOTO: Mili Marušić

Građane Širokog Brijega jutros je probudio snažan potres magnitude 4 Richtera. Stariji stanovnici ne pamte ovakav potres još od gostovanja Mile Kitić u kultnom Knešpoljskom discu “Hollywood” gdje je dotočni sve okupljene potresao sa svojim “hitom” – Zemljotres.

5:58 Panika je jedina riječ kojom se može opisati atmosfera koja je jutros vladala u Širokom Brijegu. Policija je zaprimila prijavu kako je na Zorićevini u centru Sirokoga umalo došlo do tragedije kada je nekolicina stanara pokušala iskočiti kroz zatvoreni prozor.

– Bilo je stravično, još se tresem. Spavala sam i sanjala kako sam napokon, nakon 10 godina članstva u mladeži HDZ-a ubačena u Elektroprivredu, kada mi je san prekinuo jedan od susjeda i počeo vikati: “Potres, potres”. Nikome nije bilo svejedno, ali znate kako je. Nećeš odmah pomisliti na najgore. Nadali smo se da je samo riječ o Nuklearnom ratu – izjavila je za SCN vidno potresena Marijana Lončar, jedna od svjedokinja nemilog događaja.

6:01 Dolazi i drugi potres. Vlada opća panika.

6:03 Evo i trećeg blažeg potresa. Uplašeni građani spominju Banja Luku 69′ -te.

6:05 Svi su na ulicama. Započinje prisilno druženje. Neki ga uspoređuju sa druženjem ispred pekarnice “Vilson” gdje se tradicionalno okrepljuje širokobrijeska omladina nakon noćnog života u Mostaru.

6:10 Počinju prve glasine. Jedni tvrde da započima kataklizma. Drugi da je uzrok potresa zato se se slabo moli Bog. Treći pak, da je započeo nuklearni rat. Čeka se da se oglase Širokobriješki mediji.

6:30 PRIJELOMNA VIJEST: Upravo saznajemo da je Dragan Čović dobro i da se nalazi u svojoj podzemnoj bazi ispod rijeke Drežnice koju je napravio za slučaj nuklearnog rata. Pola Širokog Brijega je odahnulo.

6:35 U Širokobrijesku tvrtku “HERING” stiže zapovijed od Dragana Čovića za gradnju nadzemne baze iznad rijeke radobolje.

6:40 Prestravljeni građani šire glasine kako ovogodišnji blagoslov polja nije bio uspješan i kako ga treba ponoviti.

6:43 Niti 45 minuta nakon prvog potresa nema lokalnih medija. Alarmirani su GSS, policija i hitna da provjere je li sve u redu.

6:44 Evo ga. Jabuka.tv emitira potres uživo. Problemi, svakih nekoliko minuta prekida se prijenos radi nekakvih smetnji zbog kojih vas savladaju dosada, umor i san.

7:00 Počeli su se buditi lokalni mediji. Prvi glas Širokog Brijega donosi prve informaciju o potresu. “Aaaaa….Jutros…….(glazba) aaaaa…u……(glazba)….

7:29 aaaa…..6 sati (glazba)….

10:00 Umorno uredništvo Skroz crnih ninja zaspalo je od dosade.

FB Skroz Crne Ninje