Potpisivan Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika na području ŽZH

Danas je u Širokom Brijegu, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, upriličeno potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i gradonačelnika Grada Široki Brijeg, te načelnika općina Ljubuški, Grude i Posušje, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH.

Ugovor su potpisali: u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke predsjednik Zdenko Ćosić, u ime Grada Širokog Brijega gradonačelnik Miro Kraljević, u ime Općine Ljubuški načelnik Općine Nevenko Barbarić, u ime Općine Grude načelnik Općine Ljubo Grizelj te u ime Općine Posušje pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ivanka Arapović Galić.

Vlada Županije Zapadnohercegovačke sufinancirat će prijevoz učenika u ukupnom iznosu od 800.000,00 KM, s tim da će se plaćanje obaviti u tri obroka, i to: u lipnju prvi obrok, u kolovozu drugi obrok te u listopadu 2016. godine treći obrok otplate navedenih sredstava. Iznos sredstava koji će biti dodijeljen gradu i općinama određen je na temelju broja učenika osmih razreda osnovnih škola, tako da će Gradu Široki Brijeg biti dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 251.601,00 KM; Općini Ljubuški u iznosu od 216.949,00 KM; Općini Posušje u iznosu od 194.350,00 KM te Općini Grude u iznosu od 137.100,00 KM.

SirokiBrijeg.info