Potpisana vrijedna donacija za Općinu Posušje u realizaciji poduzetničkog sektora metala i plastike

POSUŠJE – Danas je u uredu općinskog načelnika Općine Posušje upriličeno potpisivanje Ugovora o partnerstvu između naše jedinice lokalne uprave, te Javnih ustanova Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke – HERAG i Razvojne agencije Šibensko – kninske županije. Ovime će započeti realizacija projekta “Povećanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva u sektoru metala i plastike kroz razvijanje mreže znanja i zajedničke poslovne infrastrukture” kroz program “Interreg IPA, prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.603.369.21 eura, od čega se u općini Posušje, kroz dvije godine uložiti 408 909.81. eura.

Glavni cilj je unaprijediti institucionalnu podršku i usluge koje se nude malim i srednjim poduzećima u sektoru metala i plastike, kako na području Posušja i Županije Zapoadnohercegovačke, tako i u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj.

Ulaganja sredstava u našoj općini uglavnom će se odnositi na opremanje Logističkog centra, koji je izgrađen i svečano otvoren u svibnju ove godine, odnosno nabavku CNC strojeva s tehnologijom potrebnom za preradu metala i plastike. Strojevi će bit na raspolaganju učenicima Srednje strukovne škole Posušje za izvođenje praktičnog dijela nastave u Srednjoj strukovnoj školi. Time se očekuje uz poboljšanje naobrazbe i praktičnih vještina, njihova bolja konkurentnost na tržištu rada po završetku školovanja, priopćeno je iz Ureda načelnika Općine Posušje.

SirokiBrijeg.info