U Posušju obilje zabave, kulturno-zabavnih događanja te novih razvojnih projeketa

Tijekom uskrsnih blagdana brojni su raseljeni Posušani pristigli u svoj dragi kraj. Uz slavlje najvećeg blagdana i susrete sa svojima, razgovaralo se i o mogućim projektima razvoja posuškog kraja s posebnim osvrtom na život u zdravoj sredini.

Naime, cijeli posuški kraj ima prirodne preduvjete za razvitak pa se svi nadaju pomaku u tom smjeru. Na prošloj sjednici OV-a Posušje naglašeni su projekti razvitka, od izgradnje vodoopskrbnog sustava, poduzetničkih zona, prve faze gradske kanalizacije, nove osnovne škole te eko projekata i akcija za život u lijepom i zdravom okolišu. Ta je tema bila među glavnima i u Rakitnu gdje djeluje eko tvrtka Ladanušić čistoća koja uspješno radi na zaštiti prirode u tom kraju sve do Blidinja.

U MZ Zavelim namjeravaju popraviti osnovnu školu, kao i provesti projekte za starije i nemoćne. I u još nekim posuškim krajevima napominju kako s mladima žele mnogo toga uraditi kako bi Posušje bilo još ljepše. Brinu o urednosti parka pred još jedno “Posuško lito”.

Prebogato je kulturno-zabavnim događanjima na Trgu hrvatskih branitelja, a već se osniva organizacijsko tijelo za početak priprema i konkretnog rada.

Dakle, posuški je kraj i ljeti u zanosu brojnih priredbi, ali i raznolikih akcija kako bi svi domaći i gosti sa svih strana osjetili i bogat ljetni program te ljepotu kraja podno povijesnog brda Radovnja.

Pero Crnogorac / Vecernji.ba