TOMISLAVGRAD – Malo tko je vjerovao, da će Slišković i njegovi puleni danas glatko odnijeti pobjedu 2:0 u susjednom Tomislavgradu.

Pred oko 200-injak istinskih ljubitelja nogometa, Posušje je istrčalo u sljedećem sastavu: Đerek, Ćuže, Karamatić, Kovač, Jukić, Ćuić, M.Beslić, Bilać Mandurić, Stipić, Da.Begić.

Od samog početka dečki iz Posušja su nametnuli jak ritam i nizali prilike pred golom domaćina. Iz minute u minutu gol domaćih bio je pod opsadom, ali vratar Bandić to je sjajno branio. Posušje je prijetilo iz svih pozicija, ali lopta nije htjela nikako gol. Na poluvrijeme se odlazi s rezultatom 0-0.

U drugom djelu opet istu priču, ali ovaj put priča je imala svoj kraj. Posušje puca, gađa, centrira, ali neće pa neće u gol. Onda u 70-oj minuti gol sjajno po krilu probija đoker s klupe Dominik Begić i namješta zicer Bilaću koji mirno realizira za vodstvo Posušja i veliko slavlje gostujućih navijača.

Bio je ovo prvi pogodak Bilaća u dresu Posušja. Nakon gola Posušje nastavlja u istom ritmu, a Slišković sa klupe još osvježava momčad i tako diže tempo igre. U 83.minuti novi pogodak, Dominik Begic završava posao na nakon sjajne asistencije Zdenka Bilaća. Nakon gola “eksplodirale” su tribine, a trener gostiju nije imao rješenja za posuški stroj koji je pokazao veliku moć.

Odlična igra i upisana važna tri boda na teškom gostovanju u Tomislavgradu i približili se tako vodećim momčadima.

HŠK Posušje