Polaganjem vijenaca na Trgu hrvatskih branitelja, općina Posušje počela je s obilježavanjem svoga dana.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u skladu s higijensko-epidemiološkim preporukama u kinodvorani.

Općinski načelnik Branko Bago naglasio je kako se novac od Vlade Federacije BiH u iznosu od 125.000 KM još čeka. Tu je još i rješenje od 352.000 KM za novo prometno rješenje – kružni tok.

U općini Posušje mlada je ekipa koja je učinkovita u smislu pisanja projekata i natječaja i njihovoj realizaciji.

Govoreći o novom mandatu, Bago nije izlazio s novim informacijama, mada se iz krugova bliskih HDZ-u BiH u Posušju doznaje kako Bago neće izaći kao kandidat ove stranke na Lokalnim izborima u studenome. Kao potencijalni kandidat spominje se Ante Begić, savjetnika ministra gospodarstva ŽZH.

Ivan Lončar, predsjednik Općinskog vijeća ističe kako Posušje svoju odskočnu dasku vidi u pograničnim suradnjama. Važnu ulogu tu ima gospodarstvo.

Dragica Lebo, iz Odsjeka za gospodarstvo i razvoj općine Posušje naglašava kako projekti u ovoj općini čine veliki dio strateškog razvoja. Od ostalih projekata izdavaja se rješavanje problematike nepostajanja kanalizacijskog sustava u Posušju.

Na današnjoj sjednici dodijeljena su javna priznanja Zlatna plaketa Grb općine Posušje don Iliji Drmiću. Isto priznanje posmrtno je dodijeljeno i pokojnom Veljki Lončaru osnivaču uspješne tvrtke Vokel dok je Zahvalnica općine Posušje dodijeljenja HŠK Posušje.

Jabuka.tv