Postignut dogovor oko umirovljenja policijskih službenika

Predstavnici Vlade Federacije BiH i sindikata policijskih službenika na današnjem sastanku postigli su dogovor da zahtjevi u vezi umirovljenja navedene kategorije budu ispunjeni donošenjem izmjena i dopuna Zakona o policijskim službenicima.

To znači da će biti reguliran način ostvarivanja prava na mirovinu za kategoriju policijskog službenika u smislu da će se pet godina, koje su bile najpovoljnije za policijskog službenika, uzeti u obzir prilikom obračuna mirovine, izjavio je predsjednik Sindikata Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) Danijel Ilić.

Na sastanku je usuglašeno da se prijedlozi zakona o MIO-u i o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima razmatraju isti dan, najvjerojatnije 28. prosinca, u Federalnom parlamentu.

Također, dio koji je kroz zakon o MIO prepoznata kategorija policijskog službenika je sasvim dovoljan i prihvatljiv za Sindikat, dodao je Ilić.

Radi navedenih rješenja predstavnici Vlade i sindikata policijskih službenika potpisali su Sporazum iz kojeg proizilazi da nema uvođenja novih kategorija u Prijedlogu zakona o MIO i da će se status policijskih službenika rješavati kroz izmjene i dopune Zakona o policijskim službenicima.

FENA