U utorak 21. travnja 2020. godine predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić sa suradnicima primio je u posjet veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića i generalnog konzula Republike Hrvatske u Mostaru dr. sc. Marka Babića.

Prilikom posjeta, predsjednik Vlade Zdenko Ćosić, ministar financija Toni Kraljević i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. Tomislav Pejić razgovarali su sa gostima na temu gospodarske i epidemiološke situacije na prostoru Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku je predsjednik Ćosić upoznao goste s Nacrtom Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa (COVID-19) kojeg je Vlada utvrdila na 50. sjednici Vlade i uputila u skupštinsku proceduru, a ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. Tomislav Pejić izvijestio ih je o linearanom rastu oboljelih te naglasio da je situacija u ovom trenutku pod kontrolom.

Predsjednik Ćosić je izrazio zahvalnost gostima iz Republike Hrvatske na posjeti Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i na dosadašnjoj i budućoj dobroj suradnji i pomoći kojom Republika Hrvatska pomaže Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Vlada ŽZH