Home COVID-19 / POMOĆ - ZAPOVIJEDI Posebna dozvola strancima za ulazak u BiH

Posebna dozvola strancima za ulazak u BiH

0
Posebna dozvola strancima za ulazak u BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donijelo je Odluku o davanju posebne dozvole strancima za ulazak i boravak u BiH, izvijestila je FENA.

Odlukom se daje posebna dozvola strancima, natjecateljima Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka, za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi sudjelovanja u trci.

Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tijekom boravka u BiH obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih tijela BiH.

Sudionici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Za realizaciju odluke zaduženo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u suradnji s Republičkom upravom civilne zaštite Republike Srpske i Federalnim stožerom civilne zaštite Federacije BiH.

Ulazak sudionika Međunarodne biciklističke trke Beograd-Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na međunarodnim graničnim prijelazima Gradiška i Rača.

SirokiBrijeg.info