Porezna uprava pozvala porezne obveznike da prijave radnike i plate porez

Porezna uprava Federacije BiH je tijekom 18 provedenih jednodnevnih akcija na području Federacije BiH otkrila 1.548 radnika s neriješenim radno-pravnim statusom (rad na crno) i utvrdila da je 504 objekta radilo bez odobrenja za rad, 396 objekata bez fiskalnog uređaja, te zapečatila 968 poslovnih objekata i izdala 2.417 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim sankcijama u iznosu od 6.150.970,00 KM.

U 2015. godini Porezna uprava je u provedenim postupcima inspekcijskog nadzora podnijela 9.183 prekršajna naloga s izrečenim kaznama u iznosu od 13.839.204,45 KM i 44 izvješća o postojanju sumnje da su počinjena krivična djela iz oblasti poreza, propisana Krivičnim zakonom FBiH. Porezna uprava pozvala je porezne obveznike da izvršavaju porezne obveze.

“Poštovani porezni obveznici, pozivamo vas da ne trošite vaš teško zarađeni novac na plaćanje kazni, da poslujete legalno, a vaš novac koristite za unapređenje vašeg poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima… Ne ostvarujte kratkoročne dobitke za veće dugoročne gubitke!

Poštovani obveznici, poštedite sebe, svoje zaposlenike i inspektore Porezne uprave od neprijatnosti koje doživljavate prilikom pečaćenja vaših poslovnih objekata i izricanja kazni… Budite partner Poreznoj upavi, jer Porezna uprava iskreno želi biti partner svim poreznim obveznicima koji legalno posluju, a izricanje novčanih kazni predstavlja, isključivo, sredstvo kojim se nastoji postići puna primjena poreznih zakona.

Cilj Porezne uprave je da svaki porezni obveznik izvršava svoje porezne obveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika, odnosno da postupa u skladu s poreznim i drugim propisima F BiH, da bude partner poreznim obveznicima, a ne da ih kažnjava.

Porezna uprava je osposobljena da, putem informacijskog sustava i analiza koje provodi, prati stanje na tržištu, te shodno tome planira svoje aktivnosti. Otklonite nepravilnosti i nezakonitosti u poslovanju prije kontrole inspektora Porezne uprave ili drugih kontrolnih organa.

Porezna uprava svoj uspjeh ne želi mjeriti time koliko ste vi platili kazni ili koliko je zapečaćeno objekata. Naš i vaš uspjeh će biti na zavidnoj razini kada vi budete sami prijavljivali i plaćali porezne obveze, a Porezna uprava što manje primjenjivala sankcije.

Uredno plaćanje poreza predstavlja osobni interes i moralnu obvezu svakog poreznog obveznika i građanina Bosne i Hercegovine i u općem je interesu cjelokupnog društva!

Porezna uprava se zahvaljuje poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima! Poštovani obveznici prijavite i platite porez za vašu sadašnjost i budućnost!”, priopćili su iz Porezne uprave FBiH.

SirokiBrijeg.info