VOGOŠĆA – Izviđač je u sportskoj dvorani „Amel Bečković“ u Vogošći bio daleko od svog pravog izdanja. Velika i iscrpljujuća borba u utakmici s Borcem u Banja Luci, put u Banja Luku i Vogošću, te kratak period između utakmice u Banja Luci i Vogošći utjecali su da „Skauti“ u sinoćnjoj utakmici, nisu bili u pravom elementu.

Ulazak u utakmicu, u kojoj je Vogošći „bilo biti i ne biti“, poraz bi je praktično izbacio iz utrke za prvaka, nije bio dobar. Domaći su agresivnom obranom, na granici isključenja, sprječavali napade Izviđača, a obrana „Skauta“ nije imala potrebnu agresivnost i pokretljivost, tako da je već u osmoj minuti bilo 4:1 za domaće.

Nešto konkretnije Izviđač je odigrao sljedeći 5-6 minuta i držao priključak na dva gola zaostatka (7:5, 13. minuta). Međutim, između 13. i 18. minute utakmica je praktično bila riješena, Vogošća je serijom 4:0 stigla do šest golova prednosti (11-5, 18. minuta). Do kraja poluvremena Vogošća je prednost podigla na sedam pogodaka, s kojom se otišlo na odmor.

Prvi 10-tak minuta drugog dijela Izviđač je odigrao nešto bolje i stigao na pet pogodaka zaostatka. U tim trenucima ukazala se neka nada da bi se moglo sustići visoka prednost domaćih, „Skauti“ su, kod rezultata 25:20, imali dva igrača više, ali nisu uspjeli kapitalizirati igračku prednost. Domaći su od 46. do 50. minute, ponovno, napravili seriju 4:0 i stavili točku na sinoćnju utakmicu.

Josip Ereš sa sedma, Ante Grbavac s pet, te David Mandić i Josip Grbavac s četiri gola bili su najefikasniji „Skauti“. Milan Tolić je skupio jedanaest obrana.

Kod Vogošće nerješiva enigma za Izviđač bio je Tarik Međić s deset pogodaka dok je Ivan Divković bio strijelac devet puta. Adnan Šabanović obranio je deset udaraca na svoj gol.

Ovom pobjedom Vogošća je zadržala kandidaturu za prvaka, ali Izviđač drži sve u svojim rukama. “Skauti” su još uvijek u najboljoj poziciji u utrci jer s tri pobjede u utakmicama koje igra u svojoj dvorani stići će prvi na cilj.

U sljedećem 3. kolu, koje se igra u srijedu, 11.05.2016., Vogošća gostuje u Banja Luci, a Izviđač dočekuje Maglaj u svojoj dvorani.

RK Vogošća PH – HRK Izviđač 34:26 (18:11)

RK Vogošća PH: Šabanović (10 obrana), Haseljić (2 obrane, 2 sedmerca), Geko 1, Đinović 2, Smajilbegović, Bečić 3, Korjenić 2, Međić 10/1, Ovčina 3, Tufekčić 2, Jelačić 1, Divković 9/6, Đapo, Pandžić, Kadrić, Dedajić.
Trener: Daniel Riđić.

HRK Izviđač: Ivanković (5 obrana), Tolić (11 obrana), I. Ereš, Miličević 1/1, J. Ereš 7/4, Grgić, Mandić 4, Marković, Čutura, Jarak 3/1, Šarac 1, A. Grbavac 5, J. Grbavac 4, Pavlak, Hrstić 1, Rodin.
Trener: Zdenko Grbavac.

Isključenja: Vogošća 22 minuta, Izviđač 16 minuta.
Sedmerci: Vogošća 7/7, Izviđač 8/6.
Izravni crveni karton: Josip Šarac i Ibro Jelačić (30. minuta)

Izvidjac.com