Cijenjeni članovi Udruge “Zaboravljeni branitelji”, simpatizeri, sugrađani, i vi prevareni branitelji!

Imamo provjerenu informaciju da su ponovno na scenu stupili “posrednici” koji nude usluge “sređivanja” vojnih invalidnina. Kao i mnogo puta do sada, svjedoci smo kako se u trenutcima očaja i patnje pojavljuju “Mesije” koje će naravno sve to unovčiti. Pri tome traže basnoslovne cifre, koje sežu čak do 3000 eura, te nude spas i razna rješenja.

Ovim putem vas molimo da ne nasjedate na takve ponude, ne plaćajte za ono što vam svakako pripada.

Ovakvoj praksi treba stati na kraj, a to možemo samo ako odlučimo da na ovakav ne zakonit način ne želimo ostvarivati svoja prava.

U dosadašnjoj praksi brojni istinski branitelji, ponukani masama i činjenicom da oni koji rata nisu vidjeli uživaju u mirovinama i povlasticama, pristali su biti dio te nečije prljave igre. Mnogi od njih se zadužili, da bi na kraju iz svega izišli sirimašniji za par tisuća maraka, poniženi, a naravno prava nisu ostvarili. Ova spirala mita i korupcije mora se zaustaviti.

Pravda je spora, ali dostižna. Kroz Udrugu Zaboravljeni branitelji ostvariti ćemo prava i vratiti dostojanstvo hrvatskom branitelju na legalan način. To jest teži put, ali je on jedini ispravan i pravedan!

UZB Ljubuški