Ponovno obećana pomoć u izgradnji vodovodne mreže u Kočerinu

ŠIROKI BRIJEG – Gradonačelnik Miro Kraljević posjetio je MZ Kočerin gdje su u tijeku radovi na izgradnji vodovodne mreže.

U razgovoru s predsjednikom Udruge za pokretanje izgradnje vodovoda ‘Kočerin’ Josipom Kožulom obećao je pomoć u daljnjoj izgradnji vodovodne mreže.

Početkom proteklog tjedna sukladno potpisanim ugovorom između naručitelja grada Širokog Brijega i izvođača radova Eccon-inžinjering d.o.o. Čapljina otpočela je izgradnja primarnog dijela vodovoda od ”bušotine B2 (Pogledača)” do užeg središta Kočerina. Dužina voda iznosi cca 400 m, presjek dovodne cijevi za napajanje je 160mm. Vrijednost radova na ovoj dionici iznosi 43.588,22KM. Pored ove dionice još je završena dionica od razdijelnog šahta na Šumetu do naselja u Kočerinu (Stara škola). Duljina dionice iznosi cca 170 m, promjer cijevi je 110 mm.

Završetkom ovog dijela cijevovoda stječu se preduvjeti za daljnja priključenja na vodovodnu mrežu korisnika vodovoda ”Kočerin”- Kočerin centar, Dubrava, dio Kočerina ispod magistralne ceste.

Ovim putem iz Udruge zahvaljuju svim mještanima na razumijevanju tijekom izvođenja radova kao i svima koji su pomogli svojim radom da ovaj projekt uspješno nastavi.

SirokiBrijeg.info