“PONOSNE RVATINE” – Plenković predložio Hercegovca, a Ljubić i Raguž glasovali protiv

Sabor Republike Hrvatske, na prijedlog Vlade te zemlje, velikom većinom glasova (97) imenovao je Vanju Gavrana članom Vijeća za elektroničke medije.

Gavran je član Središnje uprave Napretka, predsjednik Paneuropske unije BiH, Posušak, novinar, a znan i kao donedavni glasnogovornik HT Eroneta.

„Zbilja, velika čast, odgovornost i obveza“, pohvalio se Gavran i na društvenim mrežama, gdje mu je status o imenovanju „lajkao“ i donedavni nuncij u Hrvatskoj, a prethodno i u BiH Alessandro D’Errico.

Međutim, unatoč svemu protiv njega su u Zagrebu glasovala dvojica Hercegovaca – Božo Ljubić i Željko Raguž, zastupnici HDZ-a izabrani na listi 11. izborne jedinice – iz BiH.

Glasovanje protiv prijedloga Vlade koju čini HDZ u najmanju ruku začudilo je kolege u saborskim klupama, pogotovo jer je i Odbor za medije i informatizaciju jednoglasno dao svoje mišljenje, što znači da su Ljubić i Raguž glasovali protiv Vlade. U zraku je u Hrvatskoj ostalo pitanje hoće li tako postupiti i u pitanjima kada će njihova glas biti prevaga, a ne samo stajalište.

U BiH se pak otprilike zna koji su razlozi da su Hercegovci u Zagrebu glasovali protiv Hercegovca. Za podsjetiti je u tom kontekstu da je Gavran bliski suradnik predsjednika Napretka prof. dr. Franje Topića, a da je bio i glasnogovornik Eroneta u vrijeme HDZ-u BiH mrske bivše uprave na čelu sa Stipom Prlićem.

Inače, Gavran u Vijeće za elektroničke medije dolazi s Al Jazeere Balkans gdje je radio zadnje dvije godine.

Kristina Spajić-Perić / Republikainfo.com