Policijsko izvješće teške prometne nesreće u kojoj su dvije mlade osobe izgubile život

ŠIROKI BRIJEG – Petak 17. lipnja u 14:05 h PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se na magistralnoj cesti M6.1 u mjestu Dobrič dogodila teška prometna nesreća.

Odmah po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici kao i ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg, a tom prilikom liječnik Doma zdravlja konstatirao je smrt dvije osobe, koje su sudjelovale u prometnoj nesreći.

Očevid su izvršili dežurni županijski tužitelj i policijski službenici PU Široki Brijeg, a izvršenim očevidom utvrđeno je slijedeće:

U navedeno vrijeme magistralnom cestom M6.1 iz smjera Mostara kretalo je se motorno vozilo marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao B. Č. (22), i u kome se kao suvozač nalazio D. M. (27), oba s područja Nevesinja.

U jednom trenutku, iz za sada neutvrđenih razloga, vozač Golfa je izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je isto prešlo u lijevi kolnički trak gdje je ostvarilo kontakt s teretnim vozilom marke Daimler Chrysler, BH registarskih oznaka, koje se kretalo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao B.Ć. (46) sa šireg područja općine Posušje.

Tom prilikom vozač i suvozač u Golfu su zadobili teške i po život opasne ozljede od kojih su ubrzo podlegli a na vozilima je nastala veća materijalna šteta. O daljnjim istražnim radnjama odluku će donijeti postupajući županijski tužitelj, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info