FOTO: Mili Marušić

Svi već dobro znamo kako je MUP-a ŽZH jedna “velika bara puna krokodila”. Tu se više ne zna tko koga, zbog čega, a glavni padež je “GILJATIV” – s čim, kako?

Kroz brojne priče portala SirokiBrijeg.info imali ste prilike puno toga doznati, a najbolje tek dolazi kao i izborna godina gdje svatko sebi namješta ono što mu najbolje odgovara, pa tako da ni sam MUP ŽZH nije iznimka u svemu tome.

Ljubuška ekipa definitivno “drma MUP-om”, a što ste već imali prilike i čitati, dok svi ostali su samo ostali, i mogu se jedino žaliti zbog toga još Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu!

No, jedna od glavnih spona između medija i MUP-a ŽZH je toliko jadna da i ne postoji, i gdje je uistinu teško doći do konkretnih podataka o tom sektoru ministarstva koji živi na grbači “poreznih obveznika” i pri tome da se zna što u stvari rade, što su radili i što će raditi!? A ono što se zna je “na kapaljku” i eto reda radi!

Iskusan i provjeren kadar treba biti i glasnogovornik, to ne može u ovoj trenutnoj situaciji svatko, ali kako bi postao glasnogovornik ministarstva treba znati svoj posao raditi i znati kako “priču prodati javnosti u celofanu”!.

No, MUP ŽZH je izgleda pronašao osobu koja će to znati odraditi ali za početak neke je, nek nešto radi u MUP-u dok se ne raspiše natječaj, nakon toga, ako svi budu surađivali posao joj je zagarantiran. Iako već jedna glasnogovornica postoji, ona u priliku je susretljiva prema pojedinim medijima, ali prema portalu SirokiBrijeg.info evo već na nekoliko pitanja niti da odgovori jer su pitanja možda malo nezgodna, tako da nije taj “kalibar” da zna bar odgovoriti “zamotano u celofanu”.

Po informacijama koje smo dobili, u zadnjih par mjeseci na posao u MUP ŽZH dolazi jedna novinarka i radi nešto, na nekom radnom mjestu, dok za bilo kakav natječaj niti javnost, niti Sindikat znaju, ali znamo zato kako bi ministar MUP-a ŽZH mogao dobiti jednu vrhunsku glasnogovornicu i to novinarku s iskustvom!

Po izvoru iz Uprave MUP-a ŽZH u Ljubuškom, doznali smo kako je u planu izrada novog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu kojim će se uvesti radno mjesto glasnogovornik MUP-a (to radno mjesto danas ne postoji), tada će MUP raspisati natječaj za popunu tog radnog mjesta, a već se zna da će najbolje uvjete od svih mogućih kandidata imati upravo ta novinarka M.M.B nakon čega će biti primljena u radni odnos tj. i službeno će postati glasnogovornica ministra.

Dugogodišnja i iskusna novinarka BiH Večernjaka, M.M.B. svoje sposobnosti je dokazala preko ministra financija ŽZH Tonija Kraljevića, a sada je izgleda došlo vrijeme da i kao državni službenik komunicira s nama medijima i mi Vam samo prenosimo ljepšu stranu MUP-a ŽZH u kojemu nema kriminala, nema smicalica, nema pogodovanja, nema namještenih natječaja, kako su svi jedna sretna i velika ekipa oko čije zgrade raste samo cvijeće!

Možemo istinu kroz šalu malo napisati, ali nadamo se kako će se ministarstvo Davida Grbavcu profunkcionirati jer ovo stvarno ode sve u kriminal, nema skoro više političara nigdje na vidiku da mu možeš vjerovati, i vjerovati kako će nešto napraviti za svoje ljude!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info