Policija iz Ljubuškog privela pijanog dedu jer je maltretiro susjede u Vitini

PU Ljubuški dokumentirala je kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a F BiH, koje je prijavljeno u prošli četvrtak.

Naime, 34-godišnji građanin s prebivalištem u Vitini u četvrtak je prijavio da je njegov susjed A. M. (70) uputio ozbiljne prijetnje njemu i njegovoj obitelji.

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izišli su na lice mjesta i lišili slobode vidno alkoholiziranog A. M. (70), koji je u njihovoj nazočnosti tvrdio da posjeduje skriveno vatreno oružje te je uputio više ozbiljnih prijetnji obitelji 34-godišnjaka.

Po Naredbi Općinskog suda u Ljubuškom izvršena je pretraga obiteljske kuće i pratećih objekata A. M. (70), a tom prilikom nije pronađeno vatreno niti bilo koje drugo oružje.

Nad A. M. (70) je izvršena kriminalistička obrada a nakon kompletiranja predmeta PU Ljubuški će protiv istoga Županijskom tužiteljstvu podnijeti Izviješće o počinjenom kaznenom djelu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a F BiH, priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info