Policajci Širokog Brijega spriječili Sirijca, Kurda i dva Turka da se domognu slobode!

ŠIROKI BRIJEG – Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova ZHŽ-a, Policijske uprave Široki Brijeg, u subotu su u rutinskoj kontroli zaustavili taksi koji se kretao iz smjera Mostara, a u kojem su se, uz vozača, nalazila četiri strana državljana.

Kako neslužbeno doznaje Vecernji.ba, sve četiri osobe su bile muškarci dobi od 28 do 45 godina. Budući da je rutinskom kontrolom utvrđeno kako osobe nemaju validne dokumente, pristupilo se daljnjoj proceduri.

Naime, radi utvrđivanja identiteta osobe su privedene u Policijsku postaju u Širokom Brijegu te su vrlo brzo predane Službi za strance koja je dalje postupila s njima. Prema neslužbenim informacijama, jedna od privedenih osoba je bio državljanin Sirije, jedan je bio Kurd, dok su ostala dva najvjerojatnije turski državljani.

Policijskim službenicima ZHŽ-a komunikacija s njima je bila otežana s obzirom na to da je samo jedan od njih govorio engleski jezik. Motivi njihova dolaska u Široki Brijeg ostali su nepoznati te je pretpostavka kako su tu bili samo u prolazu. Naime, krajnji cilj je najvjerojatnije bio prelazak granice s Republikom Hrvatskom.

“Taksist ih je vjerojatno trebao dovesti do blizine granice i tu ih ostaviti kako bi pješice prešli državnu granicu”, navodi izvor.

Marija Medić – Bošnjak / Vecernji.ba