Home Vijesti Crna kronika Policajci iz Posušja zaustavili lika koji je 9 migranata iz Iraka utrpao u vozilo i pranirao prošvercati u Hrvatsku!

Policajci iz Posušja zaustavili lika koji je 9 migranata iz Iraka utrpao u vozilo i pranirao prošvercati u Hrvatsku!

0
Policajci iz Posušja zaustavili lika koji je 9 migranata iz Iraka utrpao u vozilo i pranirao prošvercati u Hrvatsku!

Dana 18.06.2020. godine u 00.30 sati, policijski službenici PU Posušje su prilikom vršenja kontrole prometa u Vukovarskoj ulici u Posušju zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke „Opel Zafira”, BiH registarskih oznaka, s kojim je upravljao S.V.(47) iz Cazina, a s kojim je u vozilu zatečeno devet (9) migranata iz Iraka.

Policijski službenici PU Posušje su o svemu navedenom izvijestili dežurnog tužitelja BiH koji je naložio da se imenovani S.V. ispita u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Krijumčarenje ljudi iz čl. 189 st.2 KZ BiH, kao i osobe koje je isti prevozio da se na navedene okolnosti saslušaju u svojstvu svjedoka uz prevoditelja.

S.V.(47) je lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada, a po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Posušje će Tužiteljstvu BiH podnijeti izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Uprave MUP-a ŽZH.

SirokiBrijeg.info