Pokrenuta peticija za referendum o zaštiti života od začeća do prirodne smrti u ZHŽ-u

Nakon što smo gotovo pola godine uzaludno pokušavali uvrstiti na dnevni red u ZHŽ-u Zakon o zaštiti života od začeća do prirodne smrti, koji HDZ BIH nije htio uvrstiti na dnevni red Skupštine uz tisuće izlika i isprika, govoreći kako prijedlog zakona nije dovoljno definiran…, iako su ga sastavili doktori, vrhunski teolozi i pravnici, te kako ministarstva nisu sposobna za nešto tako veliko. Uzaludno je bilo i to što je predsjedništvo HNS-a na prijedlog Pere Barbarića – Pepija dalo potporu i podršku ovom zakonu, HDZ-BiH -ZHŽ-a jednostavno nije htjelo ni uvrstiti ovu točku na dnevni red, a kamoli da usvoji ovaj zakon koji bi trebao zaustaviti ovo nemilosrdno i okrutno ubijanje nevine hrvatske djece.

Stoga smo odlučili pokrenuti sve zakonski predviđene aktivnosti za pokretanje peticije za raspisivanje referenduma – pa neka narod odluči. Nama su Božji interesi i životi ove nevine hrvatske djece i budućih pokoljenja, kojima se ne dopušta da dođu na svijet, iznad naših osobnih interesa i bilo kakvog osobnog straha. Tu nema kompromisa i tu nema odstupanja ni milimetra! Predloženi zakon zabranjuje abortus, eutanaziju, kloniranje i trgovanje fetusima. Želimo zaustaviti kulturu smrti na našim područjima, jer smo 99% Hrvati i katolici i ne vidimo niti jedan validan razlog zbog čega se netko moralan i savjestan ne bi zauzeo za to ?!

Ova peticija i referendum će tako biti prva aktivnost u posljednjih 38 godina (koliko je ovaj užasni zakon na snazi) na prostoru bivše Jugoslavije, koja će ako Bog da zaustaviti ovaj užas tako što će ga zakonski zabraniti.

Stoga ovim putem pozivamo sve građane, građanske i humanitarne udruge i sve one koji nam mogu pomoći na bilo koji način u našoj županiji oko organizacije referenduma da se jave u organizacijski stožer. Dragi naši prijatelji, sad je čas da mi koji smo živi, zdravi i svjesni, zaštitimo našu djecu koja se ne mogu sama braniti jer, kao što je rekao pok. Kardinal Franjo Kuharić „Ima istina od kojih se ne može odstupiti, granica na kojima se mora stati i položaja sa kojih se ne smije uzmaknuti“.

Brojevi organizacijskog stožera:

Deni Ćorić 063/483 897

Marija Ćeškić 063/385 262

Centrala 036/642 770 – 036/643 612

e-mail: hrvatskisavez@gmail.com

Klub zastupnika Hrvatski savez HKDU HRAST, HSP dr. Ante Starčević

Marija Ćeškić
Deni Ćorić