Podnesen prijedlog za određivanje pritvora za tri osumnjičene osobe iz Ljubuškog zbog raspačavanje droge

Dana 12.11.2017. godine nakon što su osumnjičenici K.C (44), M.C. (42) i D.M (35) ispitani u prostorijama ovog tužiteljstva, na okolnosti neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, Županijskog sudu u Širokom Brijegu podnesen je prijedlog za određivanje pritvora, potvrdio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽZH Široki Brijeg.

Pritvor je zatražen za svu trojicu osumnjičenika zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na sudionike, svjedoke, uništiti i prikriti dokaze, te ponoviti kazneno djelo.

Osumnjičeni K.C. tereti se da je na području općine Ljubuški, organizirao grupu ljudi u cilju neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga, dio koje su postali osumnjičeni M.C. i D.M.

Djelujući kao organizirana grupa ljudi, vršili su prodaju opojne droge tipa „kokain“ i „speed“ na području Ljubuškog, Čitluka, Mostara, te na području Republike Hrvatske, koristeći pri komunikaciji i dogovaranju šifrirane poruke.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, te se poduzimaju sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica.

SirokiBrijeg.info