Home Vijesti Crna kronika Podnesen prijedlog za određivanje pritvora za tri osumnjičene osobe iz Ljubuškog zbog raspačavanje droge

Podnesen prijedlog za određivanje pritvora za tri osumnjičene osobe iz Ljubuškog zbog raspačavanje droge

0
Podnesen prijedlog za određivanje pritvora za tri osumnjičene osobe iz Ljubuškog zbog raspačavanje droge

Dana 12.11.2017. godine nakon što su osumnjičenici K.C (44), M.C. (42) i D.M (35) ispitani u prostorijama ovog tužiteljstva, na okolnosti neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, Županijskog sudu u Širokom Brijegu podnesen je prijedlog za određivanje pritvora, potvrdio je za portal SirokiBrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti ŽZH Široki Brijeg.

Pritvor je zatražen za svu trojicu osumnjičenika zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na sudionike, svjedoke, uništiti i prikriti dokaze, te ponoviti kazneno djelo.

Osumnjičeni K.C. tereti se da je na području općine Ljubuški, organizirao grupu ljudi u cilju neovlaštene prodaje i stavljanja u promet opojnih droga, dio koje su postali osumnjičeni M.C. i D.M.

Djelujući kao organizirana grupa ljudi, vršili su prodaju opojne droge tipa „kokain“ i „speed“ na području Ljubuškog, Čitluka, Mostara, te na području Republike Hrvatske, koristeći pri komunikaciji i dogovaranju šifrirane poruke.

Istraga u ovom slučaju se nastavlja, te se poduzimaju sve radnje radi utvrđivanja svih činjenica.

SirokiBrijeg.info