Home Vijesti Crna kronika Podignuta optužnica protiv Damira Vicana i gospodarskih društava iz Posušja “Vican Trade” i “MIVIKO”

Podignuta optužnica protiv Damira Vicana i gospodarskih društava iz Posušja “Vican Trade” i “MIVIKO”

0
Podignuta optužnica protiv Damira Vicana i gospodarskih društava iz Posušja “Vican Trade” i “MIVIKO”

Županijsko tužiteljstva ŽZH podiglo je optužnicu protiv Damira Vicana (49), gospodarskog društva „Vican Trade“ d.o.o. Posušje i gospodarskog društva „MIVIKO“ d.o.o. Posušje, zbog kaznenog djela Oštećenje vjerovnika. Optužnica je proslijeđena Općinskom sud u Širokom Brijegu, nakon čega je ista potvrđena i zakazano je ročište za izjašnjenje o krivnji za dan 8.1.2018. godine, kazao je za portal Sirokibrijeg.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH.

Naime, optužnicom ovog tužiteljstva Damir Vican se tereti da je kao direktor i vlasnik poduzeća „Vican Trade“ oštetio vjerovnika „E… SA“ d.o.o. Sarajevo za iznos od 141.627,06 KM, a za poduzeća „Vican Trade“ i „MIVIKO“ pribavio protupravnu imovinsku korist u istom iznosu, s kojom su poduzeća raspolagala.

Optuženi je u namjeri da osujeti naplatu potraživanja vjerovnika donio Odluku o smanjenu temeljnog kapitala poduzeća „Vican Trade“ sa 1.314.155,72 KM na 4.129,32 KM, a zatim je donio Odluku o povećanju temeljnog kapitala poduzeća „MIVIKO“ čiji je jedini član i vlasnik udjela „Vican Trade“. Dakle, optuženi je izvršio prijenos pokretnih i nepokretnih stvari sa poduzeća „Vican Trade“ na poduzeće „MIVIKO“ i tako onemogućio da vjerovnik „E… SA“ d.o.o. Sarajevo svoja potraživanja naplati od poduzeća „Vican Trade“, iako je znao za presude po kojima je poduzeće „Vican Trade“ bilo dužno isplatiti vjerovniku ukupan iznos od 141.627,06 KM.

SirokiBrijeg.info