Pod istragom ministrica Mikulić, Davor Medić i ostali zbog nezakonitih zapošljavanja

Pri završetku je krim istraga protiv ministrice Ružice Mikulić, Davora Medića, ravnatelja Osnovne škole Marka Marulića, Ljilje Herceg predsjednice, te ostalih članova školskog odbora, inspektorice Nade Đerek i pravnika Danijela Mucića.

Isti se sumnjiče da su počinili niz kaznenih djela prilikom zapošljavanja nastavnika ne poštujući zakonske propise čime su vršili diskriminaciju prilikom zapošljavanja.

Inspektori MUP-a ZHŽ su od osumnjičenih uzeli iskaze i dokumentaciju iz koje je vidljiva diskriminacija i nepoštivanje zakonskih propisa županije.

Što će biti s narednim natječajima?

U kolovozu će biti objavljen veliki broj natječaja za nastavnike i profesore. Ravnatelji, poput Davora Medića, su na zahtjev politike ili samostalno do sada kršili propise neodgovarajući za nezakonite radnje. Kandidati, smatrajući da su nemoćni doći do pravde, nisu poduzimali upravne postupke, pa su javni izljevi moći, poput Davora Medića postali sasvim normalni poseljačenoj vlasti i svekolikoj javnosti u Ljubuškom. Hoće li paziti narednih dana ostaje za vidjeti.

Na Tužiteljstvo ZHŽ se posljednjih tjedana vrši intenzivan pritisak, međutim kako se saznaje izuzeta je dodatna dokumentacija, koja je nadopunila onu iz konkretnog postupka.

Ovaj kaos pri zapošljavanju ministrica Mikulić je podržavala nezakonitim postupanjem, a niti pravnici nikada nisu reagirali. Tako je Davor Medić, sa specijalnom diplomom ocjenjivao iskustvo inženjera, fizičara i matematičara. Tako je to u svijetu izokrenutih vrijednosti, gdje je društvena razina postavljena na potrebu korupcije i kriminala za vlastiti ili interes malene skupine ljudi.

Ljubuski.info