Nakon uspješno završene prethodne sezone obilježene nizom uspjeha naših članova na polaganjima, te odrađenih seminara, počinje još jedna sezona Krav Maga treninga u centrima u Hercegovini.

Za one koji ne znaju, Krav Maga je učinkovit sustav samoobrane koji je namijenjen svakomu, nevezano uz dob ili spol, a zasnovan je na prirodnom ljudskom pokretu. Savršeno se uklapa u užurbani stil svakodnevice, jer polaznika u kratkom roku može dovesti do određenog cilja. Treninzi su za sve koji žele biti (više) u formi, ojačati svoje samopouzdanje i naučiti tehnike samoobrane. Krav Maga polaznika obučava kako prvenstveno izbjeći sukob, a ako do njega dođe, kako onesposobiti napadača u onoj mjeri u kojoj je potrebno da se udaljimo s mjesta napada, što je u skladu s našim zakonskim sustavom i definicijom nužne obrane.

Da bi bolje pojasnili navedeno probajte staviti se u psihološko stanje osobe koja je odlučila da vas napadne. Ta osoba je svjesno ili nesvjesno odlučila da vam nanese tjelesne povrede, nekada s lakšim posljedicama, a nekada, čemu smo danas često svjedoci i sa smrtonosnim ishodom, a sve s ciljem ostvarivanja materijalne koristi ili iz nekih drugih motiva i pobuda.

Uz to, danas je hladno i vatreno oružje relativno dostupno svima, a napadači su često u alkoholiziranom stanju ili pod utjecajem opijata s izraženom agresivnošću, te silom prilika postajemo akteri neugodne situacije.

Kada sve navedeno uzmete u obzir, jasno se može naći nužnost i opravdanost određene doze brutalnosti koja je nekada zaista potrebna, a posebno je izražena u momentima napada od strane tjelesno superiornijeg napadača.

Vještina je to izraelske vojske, koja se primjenjuje u svakodnevnoj obuci svih snaga sigurnosti kako vojnika tako i policije, zaštitara i drugih. Nastala je tijekom Drugog svjetskog rata, a danas je Krav Maga Global vodeća organizacija po pitanju Krav Mage sa sjedištem u Izraelu, te broji preko 60 podružnica diljem svijeta.

Postani i ti dio Krav Maga tima i nauči kako ispravno reagirati u stresnoj situaciji!

Više informacija možete pronaći na web stranici www.krav-maga.ba . Pratite nas putem društvenih mreža Facebook i Instagram @Krav Maga Hercegovina.

Izaberite lokaciju koja vam odgovara i odradite jedan trening koji je besplatan. Odražavamo treninge u Mostaru, Čitluku, Širokom Brijegu i Ljubuškom.

Postanite dio tima kojem je na prvom mjestu zaštita osoba, promicanje mira i humanosti, te sprječavanje svih oblika nasilja.

Krav Maga Hercegovina