POČELO JE: “Upali” u svadbeni salon u Posušju i napisali novčanu kaznu

Uprava za inspekcijske poslove je izvijestila kako su tijekom protekle večeri obavili inspekcijski nadzor na prostoru Općine Posušje u većem broju objekata. Jedna pravna osoba je kažnjena s 2.000 KM, a odgovorna osoba u pravnoj osobi je kažnjena s 200 KM.

Ministarstvo unutarnjih poslova je izvijestilo kako su policijski službenici PU Posušje zajedno s policijskim službenicima Specijalne policije MUP-a ŽZH pružili asistenciju djelatnicima Uprave za inspekcijske poslove.

Podsjećamo, na 29. sjednici Stožera civilne zaštite donesena je Zapovijed prema kojoj su posebno uređene svadbene svečanosti koje mogu imati najviše 200 uzvanika s tim da prostor održavanja treba imati najmanje 4 kvadratna metra po osobi. Broj uzvanika i raspored sjedenja je potrebno najkasnije tjedan dana prije održavanja svadbene svečanosti dostaviti Zavodu za javno zdravstvo ŽZH. Dan prije održavanja svadbe potrebno je ispred prostora održavanja istaknuti raspored sjedenja s točnim popisom uzvanika, a na dan svadbe potrebno je osigurati beskontaktno mjerenje temperature uzvanika prije ulaska u prostor svadbene svečanosti.

Za sva druga okupljanja vrijedi ograničenje od 50 osoba u zatvorenim prostorima i 100 osoba na otvorenom prostoru, kao i propisano radno vrijeme ugostiteljskih objekata najkasnije do 23 sata, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite ŽZH.

SirokiBrijeg.info