Mi dolje navedeni predsjednici Sindikata dajemo, u ime svoga članstva, punu potporu radnicima i Sindikatu Aluminija u njihovoj pravednoj i teškoj borbi za očuvanje radnih mjesta i golu egzistenciju. Očekujemo da se u skladu s danim obećanjima političkih predstavnika hrvatskoga naroda kao i zaključaka Hrvatskoga Narodnoga Sabora iznađe cjelovito rješenje za sve radnike Aluminija.

Na tragu ovih obećanja očekujemo od svih političara, članova Vlade FBiH i tijela upravljanja Aluminija da ulože svoj maksimum u rješavanju problema Aluminija. Predstavljeni plan nastavka poslovanja Aluminija u kojem se predviđa nastavak rada za 350 radnika, ali bez osiguranih sredstava za realizaciju istoga, te proglašenje 550 radnika tehnološkim viškom, ali bez osiguranih sredstava za otpremnine dovodi nas do zaključka da je riječ o potpunom krahu Aluminija.

Također smo i svjedoci nemoći hrvatskih političkih predstavnika da isprave i saniraju sve greške članova Uprava i NO Aluminija Mostar. Ovim pozivamo sve Sindikate da iskažemo hrvatsko radničko zajedništvo i solidarnost.

Saša Živković, Sindikat Hrvatskih Telekomunikacija,

Berislav Babić, Sindikat Hrvatskih Pošta,

Josip Masatović, Sindikat kliničke bolnice Mostar,

Slavko Lauš, Sindikat osnovnih škola HNŽ-a,

Josip Milić, Sindikat srednjih škola HNŽ-a,

Vesna Čorlula, Sindikat osnovnih škola ZHŽ-a,

Jasminka Petric, Sindikat srednjih škola ZHŽ-a,

Vjekoslav Markota, Sindikat policije ZHŽ-a,

Karmela Petrović, Sindikat državnih službenika, namještenika i sudske vlasti u HNŽ-u,

Darko Buntić, Sindikat Zračne luke Mostar,


Andrija Jurković, Sindikat Željeznica Federacije u HNŽ-u,

Dajana Golemac, Sindikat Vrtića.