Home Kultura Počela priprava za blagdan sv. Stjepana na Hardomilju Istaknuto

Počela priprava za blagdan sv. Stjepana na Hardomilju Istaknuto

0
Počela priprava za blagdan sv. Stjepana na Hardomilju Istaknuto

Jučer je počela trodnevna duhovna priprava za blagdan sv. Stjepana, zaštitnika i zagovornika sela Hardomilje.

Veliko je ovo slavlje za selo Hardomilje, ali i cijelu župu Humac.

Prvu misu trodnevnicu na Starom Hardomilju jučer je predvodio fra Goran Azinović. Misa je počela u 19 sati. Prije mise, od 18 sati bila je prilika za sv. ispovijed, dok se od 18.30 molila krunica. U 20 sati su vjernici imali priliku poslušati svjedočanstvo duhovnog poziva.

Drugu trodnevnicu, večeras, 1. kolovoza, predvodi fra Ante Kurtović, a iza mise u 20 sati je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Uočnicu će u nedjelju, 2. kolovoza, predvoditi fra Slaven Brekalo. Nakon mise uočnice, upriličit će se izvedba predstave „Naoposum ili Nikako“ Kluba kulture „Libuša“.

Svetkovina sv. Stjepana je u ponedjeljak, misu u 19 sati predvodi Mladen Vukšić, a nakon mise je pučko veselje.

„Kako svake godine, tako i ove, lik sv. Stjepana nas poziva da se popnemo na brdo kako bismo lakše svoje molitve vinuli Bogu po zagovoru svoga zaštitnika. Više puta u Bibliji se spominje odlazak na brdo jer su se u takvim visinama uvijek događali veliki, osobni susreti s Bogom. Nemojmo ove godine propustiti priliku za ono što nam je toliko potrebno – iskreni susret s Bogom. Neka nas primjer sv. Stjepana, koji je za Krista i život položio i tako nama ostavio svjedočanstvo, pomogne u našim životnim nedaćama. Da uvijek svu svoju nadu polažemo u Boga od kojeg nam dolazi svako dobro. U nadi da će nas sve uvijek pratiti zagovor sv. Stjepana i Božji blagoslov sve vas pozivamo da se kao obitelji odazovete ovoj prilici za duhovnu obnovu. Od najmlađih do najstarijih. Jedni druge bodrite i potičite! Ako Bog da vidimo se na brdu!“, poručili su humački fratri.

Iks-portal.info