Utakmica 4. kola Premijer lige između RK Izviđač Central osiguranja i RK Goražde, koja je odigrana u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom, završila je pobjedom rukometaša Izviđača, ali igra koju su prikazali nije bila na zavidnoj razini.

„Skauti“ su bili na nivou prvih dvadesetak minuta, kada su stigli do sedam golova prednosti (12:5), ali nakon toga, trener Bjeliš nije mogao biti zadovoljan prikazanom igrom svojih odabranika.

Naime, nakon visoke prednosti Bjeliš je pružio priliku igračima koji imaju manju minutažu, ali oni nisu uspjeli zadržati tempo koji je nametnula prva postava.

Takav pristup omogućio je gostima da dođu do daha, koji u posljednji desetak minuta, prvog dijela, uspijevaju doći do daha i serijom 8:5, do kraja poluvremena, ublažuju rezultatski zaostatak (17:13).

U drugom poluvremenu Izviđač je ponovno stigao do šest golova prednosti (20:14, 35. minuta), ali uporni gosti su u 40.minuti stigli na samo „plus 3“ (21:18), da bi i u dva navrata stigli na samo dva gola zaostatka (22:20, 44.minuti i 24:22 u 49.minuti).

U posljednjih desetak minuta domaći rukometaši su se „uozbiljili“, odigrali angažiranije, što je na koncu rezultiralo njihovom pobjedom rezultatom 31:26.

Najefikasniji igrač Izviđača, a i susreta bio je Vedran Delić s deset pogodaka, šest je postigao Domagoj Alilović, a po tri Milan Vukšić, Miljan Ivanović i Nikola Džono.

Damir Delić, nekad rukometaš Izviđača, bio je najefikasniji u momčadi Goražda s osam pogodaka, Haris Jamak je pogodio četiri puta, dok su po tri puta bili uspješni Ajdin Bukva, Džemal Osmanković i Emsad Pušilo.

RK Izviđač Central osiguranje – RK Goražde 31:26 (17:13)

RK Izviđač: Grbavac (6 obrana, 1 sedmerac), Mandić (2 obrane), Vukšić 3/1, Alilović 6, Kos, Ivanović 3, Jozinović 1, Primorac 2, Šoljić, Đono 3, Delić 10/1, Maretić 1, Miličević, Buntić 2, Mišetić, Muhović 1.
Trener: Mario Bjeliš.

RK Goražde: Pleh (2 obrane), Bečić (3 obrane), Bukva 3/2, Osmanaković 3, Hubanić, Pušilo 3, Krakonja 1, Jamaak 4, Hurić, Hošo, Karkelja, Delahmet, Ćamo, Žiga 2, Delić 8, Fazlić 2.
Trener: Elvir Hošo

Isključenja: Izviđač 8 minuta, Goražde 2 minuta.
Sedmerci: Izviđač 2/2, Goražde 3/2.

U sljedećem 5.kolu protivnik Izviđaču u susretu koji će se igrati u Zvorniku biti će momčad Drine.

Izvidjac.com