Posušje je ponovno “žuto”, Posušje je ponovno košarkaško.

Nakon nekoliko godina stanke ponovno se u našu dvoranu vratio duh zajedništva prepunih tribina i borbrnih igrača na terenu.

U prekrasnom ambientu sa fer i sporskim navijanjem svejdočili smo pravoj finalnoj košarkaškoj predstavi.

Utakmica je odigrana pred više gledatelja od ijedne košarkaške utakmice u Hercegovine ove sezone u svim ligama i to nam treba biti na ponos, što su naši ljudi prepoznali da su ovi momci to i zaslužili.

Sama utakmica, tvrda i neizvjesna kao i predhodne utakmice ove serije.

Domaćini u utakmicu ulaze sa zaostatkom od 2:1, a samim time pod većim pritiskom zbog imperativa pobjede da bi se ostalo u igri za titulu.

Rezultat tog pritiska je lošije otvaranje utakmice posušaka i gosti ponajviše poenima kapetana Jerkića stvaraju prednost.

Večeras najbolji igrač Posušja, “playmaker” Domin Jukić individualnim akcijama uspjeva smanjiti zaostatak te uvesti Posušje u zadnju minutu prvog poluvremena izjednačenim rezultatom.

Kad su svi u dvorani mislili da na poluvrijeme ekipe odlaze poravnate, mladi Edis Šafro pogađa šut sa pola terena u zadnjoj sekundi i gosti odlaze na pauzu sa 3 poena prednosti (32:35).

Nakon pauze žuti su se sabrali i napokon počinju igrati svoju igru.

Napad je tečniji i kreativniji i puno lakše se dolazi do otvorenih šuteva nego u prvom poluvremnu. Jukiću se priključuju i ostali vanjski igrači, Ramljak, Maras i Kovač su tricama “zasuli” goste i treći period Posušje dobija sa 23:13.

U zadnjoj četvrtini opet isti scenarij ko u dosadašnjim utakmicama, neizvjesno do samoga kraja.

posčapl05052016 2

Nošeni navijanjem sa tribina Posušje održava vodstvo, ali gosti šutevima braće Šafro uzvraćaju i izjednačuju utakmicu na rezultat 60:60 minutu prije kraja utakmice.

Navijači skandiranjem zazivaju dizanje cijele dvorane na noge, a to se i događa potpomognuto tricom Karla Kovača koja je prouzrokovala “eksploziju” na tribinama. Do kraja se Posušje uspjelo obraniti i poenima Domina Jukića sa linije slobodnih bacanja postaviti konačan rezultat 66:62.

Jukić je postigao 20 poena, a uz njega su dobri bili i Ramljak sa 12 te Leko i Kovač sa po 10 koševa.

Kod gostiju kapetan Jerkić je zabio 16,a braća Šafro 14, odnosno 12.

Sljedeća, odlučujuća utakmica je na rasporedu već u subotu u Čapljini sa početkom u 19:00 sati.

HKK POSUŠJE – HKK ČAPLJINA 66 :62 (2:2)
(15:16, 17:19, 23:13, 11:14)

HKK Posušje