Home Sport Nogomet Pobjeda nogometaša Posušja u gostovanju kod Sloge iz Uskoplja, a vlast to ne dira uopće!

Pobjeda nogometaša Posušja u gostovanju kod Sloge iz Uskoplja, a vlast to ne dira uopće!

0
Pobjeda nogometaša Posušja u gostovanju kod Sloge iz Uskoplja, a vlast to ne dira uopće!

Da je netko prije početka sezone pričao da će momčad Lea Slikovića osvojiti 60 bodova i biti na drugoj poziciji bez plasmana u viši stupanj natjecanja rekli bi mu da je lud. Klub zadnjih 7 godina koliko se natječe u ovoj ligi nikad ovoliko bodova nije osvojio, ali se opet nije uspio plasirati u viši rang.

Treću godinu za redom plavo-bijeli će završiti na drugoj poziciji i tako neće razveseliti domaće pristaše. Kada je se prvenstvo lomilo i kada je klubu trebala najveća podrška, Dario Sesar je morao odstupiti s mjesta predsjednika jer nije imao podršku grada i gospodarstvenika. Prvenstvo je ponovo izgubljeno na račun novac i nebrige onih koji bi se najviše trebali brinuti oko ponosa grada i posljednjeg prvaka Herceg-Bosne. Onih dvadeset momaka koji su cijelu godinu ginuli i živjeli za dan kada će njihov grad slaviti titulu i kada će Mokri Dolac radosno klicati „Posušje Posušje„.

Na žalost svih navijača, igrača i naravno trenera koji je Posušje živio cijelu ovu sezonu. Ostaje samo pitanje prije okončanja ove sezonu, da li će im itko iz grada doći, čestiti i reći svaka čast i hvala što ste branili boje Posušja časno i ove godine.

Što će se desiti sljedeće sezone to je zaista pitanje koji u ovom trenutku teško odgovoriti. Grad i gospodarstvo se moraju uključiti više u promociju sporta i vratiti barem malo ponosa klubu i vratiti ono najvažnije navijačima vjeru u klub. Onih 15 momaka koji su jučer istrčali u dalekom Uskoplju, bilo je prekrasno gledati. Živjeli su klub i u pretposljednjem kolu i borili su se kao da im je zadnja utakmica u životu.

Mladi golobradi mladić Dario Stipić srušio je Uskoplje i začepio usta dušmanima. Navijači najavljuju veliku borbu, ali samo oni pravi navijači još vjeruju kako će grad sjesti s igračima i novim predsjednikom i razgovarati o budućnosti ovog kluba. Prosvjede ne želi nitko ,ali lažnih obećanja je zaista dosta.

Posušje svoju posljednju utakmicu u ovoj sezoni će odigrati na svom Mokrom Docu ove nedjelje sa susjedima iz Ljubuškog. Dođite i svojim pljeskom zahvalimo treneru, stručnom stožeru, ekonomu, bivšem predsjedniku i naravno igračima koji su se časno borili za grb na svojim prsima.

FB HŠK Posušje