Home Vijesti Po dječiji vrtićima u Širokom Brijegu krenula edukacija djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća

Po dječiji vrtićima u Širokom Brijegu krenula edukacija djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća

0
Po dječiji vrtićima u Širokom Brijegu krenula edukacija djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća

ŠIROKI BRIJEG – U dječjim vrtićima ‘Pčelica II’, ‘Koko’ i ‘Sunčica’ u Širokom Brijegu održana je edukacija djece o ponašanju u slučaju požara i drugih prirodnih nesreća.

Djeca nisu skrivala svoje zadovoljstvo kada su u njihove vrtiće došli pripadnici vatrogasnih postrojbi i gorskih službi spašavanja iz Širokog Brijega i Ljubuškog. Dobrodošlicu gostima djeca su priredila svojim crtežima s motivima službi koji djeluju u hitnim situacijama, a koje su izvjesili na zidovima prostora u kojima borave. Djeca su razgledala opremu, uređaje i vozila koje koriste vatrogasci i GSS-ovci u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada,koji su s djecom izveli praktičnu vježbu evakuacije iz dječjih vrtića u slučaju požara i potresa.

U ponedjeljak su na rasporedu ostala četiri dječja vrtića u ŠirokomBrijegu.

Edukaciju djece u svim vrtićima u Županiji Zapadnohercegovačkoj provodi Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s gradskom/općinskim službama civilne zaštite i ravnateljicama dječjih vrtića u sklopu ‘Nastavnog plana i programa edukacije, obuke i osposobljavanja u sustavu zaštite i spašavanja u 2017. godini’.

SirokiBrijeg.info