Pavo Šoljić novi v.d. ravnatelja policije ZHŽ-a umjesto Milenka Madunovića

Na žurno sazvanoj sjednici Nezavisnog odbora za imenovanje i reviziju, pri Skupštini ZHŽ, za novog v.d. ravnatelja policije je izabran Pavo Šoljić iz Širokog Brijega.

Sve je to rezultat ukazivanja na nezakonitosti učinjene prilikom imenovanja dosadašnjeg ravnatelja Milenka Madunovića. S obzirom na njegov nezakonit rad u službi, mjerodavne institucije su davno trebale reagirati i spriječiti posramljivanje policije i MUP-a ZHŽ.

Pavo Šoljić je po struci diplomirani pravnik, dugogodišnji je policijski službenik u činu glavnog inspektora.

Pred njim je uvođenje reda u policijske redove, pa je za očekivati nova razrješenja osoba koja zakonitim putem nisu mogla biti postavljena da sadašnje funkcije.

Tijekom jučerašnjeg dana, ali i proteklog tjedna, vođeni su politički razgovori između lokalnih i županijskih moćnika. U vremenu koje slijedi bi trebalo doći do novih smjena u policijskim strukturama.

Načelnik općine Ljubuški i predsjednik ŽO HDZ BiH ZHŽ Nevenko Barbarić pokušavao je zadržati “”status quo”, jer je želio zadržati Madunovića na dosadašnjoj policijskoj funkciji. Neslužbeno se doznaje kako je došlo do intervencije s političkog vrha.

Ljubuski.info