Uskoro bi trebalo biti održano paragliding natjecanje ‘Ljubuški Open 2018’ koje je najavljeno za 21. i 22. travnja u Ljubuškom. Iz Paragliding kluba Ljubuški su uputili obavijest svim pilotima koji namjeravaju doći na natjecanje u preciznom slijetanju.

“Natjecanje će se održati za vikend 21./22. travanj 2018. Ukoliko vremenska prognoza dopusti pokušat ćemo odraditi najmanje 2 serije koje bi bile minimum za validnost natjecanja. Ukoliko petak, subota i nedjelja budu letivi predlažemo druženje sva tri dana i kampiranje na jednom od mjesta koje će biti naknadno definirano. Skromni smještaj u zatvorenom prostoru ćemo omogućiti u subotu i nedjelju s tim da je kapacitet ograničen i potrebna najava. Obavještavaju se svi piloti da svoje glidere imaju zakopčane u sjedalicu i spremne za polijetanje jer na startu i oko starta nema previše prostora da bi svi raširili svoje glidere i kopčali se u isto vrijeme”, naveli su u Paragliding klubu Ljubuški, gdje su dodali kako će se polijetati s poletišta Ljubuški-Kula.

“Prijave i podjele startnih brojeva trebale započeti oko 8 sati i prvi letovi oko 10 sati. U slučaju jakog popodnevnong vjetra druga serija će vjerojatno početi oko 5 sati. Ako ne uspijemo odraditi sve u subotu planiramo i nedjelju kao rezervni termin”, poručili su organizatori.

LJportal.com