Ove subote u Posušju započinje 12. Međunarodni festival animiranog filma

U sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije „Posuško lito“ 2017. u Posušju će u subotu, 24. lipnja započeti 12. Međunarodni festival animiranog filma koji će se drugu godinu zaredom održati u Posušju u kinodvorani s početkom u 20.00 sati.

NAFF traje već 12 godina i na listi je svjetskih festivala animiranog filma, a u regiji je odmah uz onaj zagrebački. Posuška publika će u natjecateljskom djelu imati priliku vidjeti 53 animirana filma iz različitih zemalja poput Francuske, SAD-a, Nizozemske, Rusije Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Argentine, Bugarske, Kine, Brazila, Hrvatske, Indije, Poljske, Švicarske, Singapura, Meksika, Srbije, Tajvana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Irana, Novog Zelanda, Kolumbije, Albanije, Portugala, Izraela, Turske, Kanade i Španjolske. U panorami će ih se prikazati još 20.

Na festivalu će se prikazati najbolja animirana ostvarenja u svijetu. Filmovi su autorski, nema ih na javnim medijima, mogu se vidjeti samo na ovakvim festivalima. Što se tiče natjecateljskog dijela, publika će dati svoj doprinos. Naime, imati će priliku glasati za određeni animirani film i tako dodijeliti nagradu najboljem filmu ispred općine Posušje.

Važno je naglasiti da su filmovi namijenjeni za sve – mlade, srednje dobi kao i za one najstarije. U sebi imaju sve vrste poruka ljubavi, politike, sporta, dječje i dr.

Festival će trajati od 24. do 27. lipnja, a istovremeno će se održavati u Posušju, Mostaru i Neumu.

Ulaz na festival je slobodan.

Posušje.net