Poštovana ministrice,

kao udruga mladih, koja u fokus djelovanja stavlja sve potrebe i interese mladih, a posebno znanstvenu, kulturnu i obrazovnu afirmaciju mladih osoba u našoj Županiji i šire, obraćamo Vam se s ciljem da Vas informiramo o jednom pozitivnom primjeru, kojeg ćete vjerujemo na adekvatan način vrednovati.

Naime, Tomislav Pavković, učenik generacije širokobriješke Gimnazije fra Dominika Mandića, postigao je najbolji rezultat iz fizike na državnoj maturi u Republici Hrvatskoj. Tomislav je ostvario maksimalan broj bodova u konkurenciji od preko 7000 učenika. Osim toga, vrhunske rezultate je ostvario u matematici, engleskom i hrvatskom jeziku.

Zasigurno da za ovaj uspjeh najveće zasluge ima Tomislav koji je marljivo i predano radio. Ne treba zaboraviti ni njegove roditelje, a posebnu zahvalu Tomislav predaje svom profesoru iz fizike Damiru Galiću.

Zasluga profesora Galića i drugih profesora čiji učenici ostvaruju odlične rezultate na različitim natjecanjima često nisu dovoljno društveno vrednovane. Stoga Vam skrećemo pozornost da Vi, kao nadležna, pokrenete sve moguće inicijative vrednovanja učitelja, nastavnika i profesora čiji učenici ostvaruju odlične rezultate na različitim smotrama znanja. Također, potičemo Vas da u duhu stvaranja izvrsnosti izgrađujete sustav za nagrađivanje i honoriranje učitelja, nastavnika i profesora koji kvalitetno i predano obavljaju svoj posao, ali i adekvatno vrednovanje onih koji to ne rade. Društvo koje teži napretku, mora znati prepoznati i vrednovati znanje i izvrsnost.

U vjeri da ćete početi raditi na stvaranju pravog vrednovanja učiteljskog, nastavničkog i profesorskog rada,

Srdačno Vas pozdravljamo.
Udruga mladih Epsilon