OTVORENO PISMO; Ministrice Mikulić, uvodi li se to rodna ideologija u obrazovni sustav ŽZH?

“Molimo da nam precizno i jasno iznesete stav Ministarstva obrazovanja ŽZH u svezi rodne ideologije i isti nam obrazložite „glasio je upit Ministarstvu obrazovanje ŽZH i ministrici osobno. Upit je prije više od godinu dana odaslan ne samo u usmenoj nego i u pismenoj formi. Do dana današnjega na taj važan upit nije odgovoreno. Stoga ponovno ito javnim putem postavljamo upit Ministarstvu da se javno izjasne u svezi rodne ideologije te definicije pojma spol i svega ostalog s tim u svezi u kontekstu primjene istog u obrazovnom sustavu u ŽZH.

LGBT čitanke i LGBT pojmovnici u školskim knjižnicama u ŽZH

Znakovito je da s jedne strane imamo šutnju na upit u svezi rodne ideologije . A s druge strane u školskim knjižnicama u ŽZH, gdje djeca podižu lektiru, pojavile su se knjige koje promoviraju lezbejstvo, gej, biseksualnost i transeksualnost. Pa se tako djeci na policama školskih knjižnica nude knjige poput „POJMOVNIK lezbejskih, gej, biseksualnih i transrodnih”, “ ČITANKA lezbejskih, gej, biseksualnih i transrodnih” i slično tome. Navedene knjige su u izdanju Sarajevskog otvorenog centra, koji se inače predstvlja ka „ organizacija koja teži osnažiti lezbejke, gejeve, biseksualne, trans i interspolne (LGBTI) osobe”.

Ministarstvo, Zavod i Odjel za znanost HNS treba se očitovati najkasnije do drugog polugodišta Pitanje rodne ideologije u obrazovnom sustavu nije nimalo bezazleno i tiče se na tisuće djece i njihovih roditelja i očekujemo da se o istom čim prije a najkasnije do početka drugog polugodišta odnosno 15. sječnja 2018. godine očituje resorno Ministarstvo ŽZH kao i Zavod za odgoj i obrazovanje. Svoje očitovanje spram rodne ideologije u obrazovnom sustavu bi trebao dati i Odjel za znanost i obrazovanje Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH. Pogotovo stoga što je član stožerne stranke HNS-a potpisnik zakona u kojem se za spol kaže da nije samo muški i ženski nego i “gender/rod kao sociološki i kulturološki uvjetovanu razliku i odnosi se na sve uloge i osobine koje nisu uvjetovane ili određene isključivo prirodnim ili biološkim čimbenicima, nego su prije proizvod normi, prakse, običaja i tradicije i vremenom su promjenljivi” Kako stoji u Zakonu o ravnopravnosti spolova u Bosni i Hercegovini – prečišćeni tekst (“Službeni glasnik BiH”, broj 32/10) u potpisu kojeg je Ivo Miro Jović, tadašnji Predsjedavajući Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Da bi se države i nacije tome mogle oduprijeti, moraju najprije znati što se uopće događa. “Na djelu je dekonstrukcija spola, ali ne samo to. Paralelno se događa dekonstrukcija nacionalnog identiteta i dekonstrukcija parlamentarne demokracije. Na mjesto spola nameće se rod, naciju se dijabolizira i uzvisuje se multikulturalizam, a parlamentarnu demokraciju pokušava se zamijeniti participativnom demokracijom u kojoj međunarodne nevladine udruge i tehnokrati, odnosno „eksperti“ koji izlaze iz tko zna čijih šešira, imaju udjela u vlasti kao jednakopravni partneri država i vlada. Prate ih multinacionalni koncerni, koji iz toga izvlače svoju korist. To je globalan fenomen. To se događa u svim starim članicama EU, počelo je u novim članicama, a pokušava se nametnuti i zemljama u razvoju. Da bi se države i nacije tome mogle oduprijeti, moraju najprije znati što se uopće događa”.(citat preuzet sa portal Bitno net).

Ovih dana se održavaju roditeljski sastanci u školama u ŽZH. Pa bi bilo poželjno da se razrednici i ravnatelji na tim sastancima dotaknu i naprijed spomenutih tema.

Isto tako bi bilo dobro da tijekom nadolazećih Božićnih domjenaka domaćini svoje goste političare priupitaju o stavovima političkih elita i odlukama u svezi naprijed navedenih tema.

Vita Nostra