ŠIROKI BRIJEG – Jedina i najprometnija ulica za pješake u Širokom Brijegu, ulica koja povezuje područje Soptine kuće i

-Crkvu Uznesenja Blažene Djevice, Marije,
– Franjevački samostan,
– Franjevačku galeriju
– Gimnaziju fra Dominika Mandića
-Akademiju likovnih umjetnosti
– Gradsko grobljem “Mekovac”
– Osnovnu školu u Klancu

je zapušteno ruglo i sramota ovoga nazovimo, Grada.

puteljak1372016_1

Malo je onih koji su ovdje rođeni i odrasli, pa čak i onih koji samo povremeno kao gosti dođu u posjet ovom našem “malom mistu”, a da nisu barem jednom u svojim životima prošli ovom dionicom od grada do brijega ili do škole u Klancu.

Prometna je ova ulica tokom cijele godine, a posebice u ljetnim mjesecima kad krenu kojekakva događanja. U svibnju misa na groblju, u srpnju Malonogometna liga MZ Grada Širokog Brijega u Klancu, u kolovozu devetnice i obilježavanja Dana Grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe 15. kolovoza, pa onda ponovno početak nove školske godine u rujnu i tako u krug, godina za godinom i ništa za ništa da se makne s mjesta.

puteljak1372016_0

Tisuće i tisuće nogu prošeta ovom ulicom i ako to nije razlog da istu netko od odgovornih institucija održava barem prohodnom onda koji je smisao njezinoga postojanja.

Ovih dana svjedoci (prolaznici) smo kako je istoimenom ulicom jedva moguće proći od trave i drače koja je prekrila gotovo cijeli taj putić.

Nije li to valjda jedina ulica kojom pješači toliko učenika i studenata a koja nema rasvjetu i niti jednu jedinu kantu za otpatke već godinama, nije li to pristupni put za hodočasnike na Brijeg, nije li to jedan od puteva za gradsko groblje “Mekovac “, nije li to i naseljeno područje u kojem živi određeni broj starih, mladih i djece i nije li na kraju sramotno da to isto područje barem bude održavano tek toliko da se proći može, kad već godinama drugo ništa ne može!?

S poštovanjem,
Čitateljica portala SirokiBrijeg.info