OTVORENO PISMO: Gradonačelniče, Vaš sugrađanin još nije dobio odgovor za registar novog z.k. uloška!

Ured gradonačelnika Širokog Bijega uredno je zaprimio 3.siječnja 2020. godine Zamolbu za urgenciju gradonačelnika Mire Kraljevića prema Službi za geodetske, imovinske i pravne poslove Grada Širokog Brijega rad vršenja poslova uspostave i uređenja novih zemljišnih knjiga, a koje je Zamolbe i portal SirokiBrijeg.info u posjedu.

Naravno, to ništa ne predstavlja što smo i mi u posjedu te Zamolbe, ali predstavlja mogućnost da podsjetimo samog gradonačelnika Kraljevića, jer isti do dana današnjeg (21.siječnja 2020.godine) nije dobio odgovor na to pitanje koje ne samo da muči osobu koja mu je to poslala, nego i stotine kućanstava na području Grada Širokog Brijega, pa tako da ovim putem šaljemo prepisku te Zamolbe.

“Poštovani gradonačelniče Kraljević, obraćam Vam se ovom zamolbom kao prvom čovjeku našeg Grada u ime više zainteresiranih naših sugrađana.

Naime, već duži vremenski period Grad Ljubuški, općine Posušje i Grude, sukladno zakonskim aktima na svome području, putem nadležnih službi obnašaju poslove i uređenje novih zemljišnih knjiga, stvarajući registar novog z.k. uloška što je za svaku pohvalu.

Međutim, nadležne Službe našeg Grada po mom, kao i po saznanjima drugih zainteresiranih sugrađana nije niti započela taj, zakonom predviđeni posao da obnaša. I umjesto da ista primjeni zakonske mjere i postupi po njihovim naputcima nailazimo na nerazumijevanje odgovornih osoba, kako u gradskoj službi, tako i u zemljišno-knjižnom uredu Općinskog suda Široki Brijeg.

Na naš opravdan upit i prijedlog da se započne sa gore navedenim radnjama, jedni na druge prebacuju odgovornost za nečinjenje, djelatnik Suda opstrukciju prebacuje na gradsku Službu, i obratno gradska Služba prebacuje lopticu na Sud, što je za nas građane, a u biti i cijeli Grad neprihvatljivo takvo ponašanje navedenih aktera.

Ističem, da mnogi od nas žele na legalan način i skladno zakonu rješavati mnoge imovinsko-pravne probleme, pogotovo oko nacionalizirane imovine a koje smo ili posjednici ili korisnici i oboje, ali ne možemo bez aktivno uključene nadležne gradske Službe i Općinskog suda.

Pa, ako je, kako to djelatnik suda tvrdi problem u našoj Službi za geodetske, imovinske i pravne poslove, ovim putem Vas ponavljam u ime mnogih građana umoljavam da snagom pravne moći i vaših zakonskih ovlasti u što kraćem mogućem roku urgirate kod pomoćnika načelnika gosp. Draškića, da se napokon krene sa realizacijom zakonom predviđenih radnji oko uspostave novih zemljišnih knjiga.

Nadam se vašem razumjevanju za ovu veoma bitnu i za građane stratešku stvar, te da ćete razmotriti i istu usvojiti, te Vas ujedno molim da me pismeno obavijestite, hoće li i kada Služba krenuti u spomenute radnje.” – stoji na kraju Zamolbe za urgenciju gradonačelnika Mire Kraljevića prema Službi za geodetske, imovinske i pravne poslove Grada Širokog Brijega, a koju potpisuje u ime grupe građana N.G. (podaci poznati uredništvu portala, gradonačelniku i njegovoj tajnici).

Znači, skoro 20-ak dana je prošlo, a odgovor stigao nije. Sada je li gradonačelnik poslušao svoje sugrađane pismom koje su mu uputili doznat ćemo kada dobijemo odgovor od njega koji smo proslijedili elektronskim putem. Pa tako gradonačelniče ili glasnogovorniče gradonačelnika znamo kako ćete ovo pročitati, te molimo Vas da nam odgovorite što ste poduzeli po ovim pitanju vaših sugrađana!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info